Аксесоари

Аксесоари

Аксесоари от Montre.bg

Независимо дали е сутрин или вечер, без значение дали отивате на вечеря или на среща с приятели, аксесоарите са онзи невидим на пръв поглед елемент, който може да завърши тоалета Ви и да Ви придаде неповторим и отличителен вид. Тайната се крие в правилното съчетаване на отделните аксесоари, но за тази цел трябва да знаете малко повече за тях.

 

Аксесоари за сако

Те са малко в сравнение с тези за риза, но са доста по-видими. Обикновено стоят отляво, където е джобчето на сакото (ако има такова).

             - кърпичка – оригинално кърпичките се изработват от коприна, но можете да намерите алтернативи от вискоза или по-евтин плат. Кърпичката се носи основно по два начина – сгъната като триъгълник или събрана като цвете.

            - бутониера – представлява месингова игла, на върха на която има изкуствено цвете. Бутониерата се закача за ревера и се носи на сватби или балове.

            - брошка – носи се под левия ревер и обикновено е свързана с участие в някакъв клуб или подкрепа на определена кауза.

 

Аксесоари за риза

            - обикновена вратовръзка – може да бъде стандартна или тясна, като вторият вид се препоръчва за по-официални събития.

            - папийонка – може да е монохромна или с принт, но винаги е черна, когато става дума за смокинг.

            - панделка – рядко се среща по магазините, но е останала от Викторианската епоха и широките ризи.

            - верижка – може да е изцяло от метал или обикновена връв. Отличава се с определено украшение, което държи верижката и имитира вратовръзка. Можете да я срещнете и като брошка, съединяваща ризата със сакото.

            - шалче – под влияние на френската мода шалчето идва като замяна на вратовръзката и един от символите на висшата мода.

            - копчета за ръкавели – варират между обикновени копчета до инкрустирани със скъпоценни камъни. Изборът на копчета за ръкавели е толкова богат, колкото пръстените за жени. Тук няма ограничение или точно правило, всичко зависи от Вашия вкус.

            - игла/щипка за вратовръзка – ако искате вратовръзката Ви да стои на място, можете да потърсите малка щипка, която да я държи към ризата. Както при копчетата за ръкавели, тези щипки могат да са изработени от евтина сплав или да са позлатени или посребрени.

 

Аксесоари за елек

Всъщност, аксесоарът е само един и това е джобен часовник. Особеното при него е, че се закача за верижка. Самият часовник стои в едно от джобчетата, докато неговата верижка се закача зад второто копче на елека.

 

Аксесоари за панталон

            - колан – има няколко отличителни белега, за които да внимавате. Първо, това е широчината – коланът не трябва да е по-широк от отворите на панталона, нито твърде тесен. Второ, катарамата може да е няколко вида – цяла плочка, подобно на каубойските; под формата на рамка, най-често срещана; като затворена кутия или като пръстен. Може да се изработва от кожа, имитация на кожа или други тъкани. Съчетава се с цвета на обувките. Когато купувате колан, той винаги трябва да е с два номера по-голям от този на панталона или дънките Ви.

            - тиранти – могат да са класически, обикновени, официални или кожени. Общото е, че не придържат наистина панталона, а служат само като допълнителен аксесоар. Обичайно се носят върху ризата без сако, в съчетание с папионка.

            - верижка – обикновено се предлага с дънки, но можете да срещнете и верижки за панталон.

 

Други аксесоари

Има няколко аксесоара, които не вървят задължително с костюма, но които ще са Ви от голяма полза. На първо място това е ръчният часовник. Обичайно се носи на лявата ръка. Може да е с каишка или тип гривна. Друга полезна вещ е запалката – дори да не сте пушач, ще се окаже доста полезна в бъдеще. Задължително трябва да имате и подходящ портфейл. Понякога той се съчетава с колана и обувките. Чифт слънчеви очила също не са излишни, особено лятно време.


Мъжката мода по нищо не отстъпва на женската. Модните дизайнери не спират да изненадват с елегантни мъжки костюми, които създават образа на солидния и успял мъж. Когато говорим за мъжки костюми обаче, в никакъв случай не трябва да подценяваме значението на аксесоарите – папионки, колани, бутонели и др. Благодарение на тях модният образ на мъжа придобива завършеност, изисканост и индивидуалност. Изберете своя стилен аксесоар, който ще подхожда на всяка желана визия! Разполагаме с богато разнообразие от мъжки аксесоари подходящи за всеки мъж.Няма добавени продукти в тази категория.