Папийонки

Показване:
Подреждане по:

Светло Бежава папийонка - старо злато

Стилна и елегантна мъжка Папийонка в цвят старо злато..

25.00лв 15.00лв

Модел: 6031

Лилава Папийока без излишни елементи

Папийонка изчистена в цвят лилаво подходяща за всякакви поводи и мероприятия..

25.00лв 15.00лв

Модел: 6034

Елегантна Черна папийонка в комплект с кърпа

Стилна и елегантна черна  папийонка от сатен в комплект с кърпа..

30.00лв 20.00лв

Модел: 6037

Сатенена Жълта папийонка със сини елементи

Сатенена елегантна Папийонка със  жълт цвят и сини мотиви..

30.00лв 20.00лв

Модел: 6041

Папийонка от синя плюш

Невероятна  и изчистена синя папийонка -  плюш. Подходяща за официални поводи, празненства..

25.00лв 15.00лв

Модел: 6046

Синьо Бежава Папийонка с кърпа

        Синьо Бежава Папийонка в комплект с кърпичка ✓ Гарантирано кач..

30.00лв 20.00лв

Модел: 6049

Светла Елегантна Папийонка - Сатен

Папийонка в цвят старо злато декорирана с елементи, благодарение на които може да бъде използвана пр..

25.00лв 15.00лв

Модел: 6050

Зелена Папийонка с гравирани елементи

Зелена Папийонка с гравирани елементи - подходяща за сватби и други весели мероприятия..

25.00лв 15.00лв

Модел: 6051
Папийонки

Папийонки 

Папийонката води относително самостоятелен живот. С времето е станала асоциация за професори и сервитьори; принцове и клоуни. Веднъж влязла във Вашия стил, трудно ще можете да се освободите от този имидж. 

Кратка история

Вратовръзката и папийонката имат еднакво начало – Хърватия. През 17 век хърватските наемници са носели малко шалче под яката на ризите си, което са връзвали отпред. Това слага начало на викторианската вратовръзка, която богаташите са носели с брошка в центъра. Не е ясно точно кога вратовръзката и папийонката са се появили като отделни аксесоари, но днес е прието дължината на папийонката варира между 35 и 48 см. 

Какво представлява папийонката?

Неразделна част от официалните костюми, най-вече смокингът. Новата линия на модата позволява да се носи и с дънки и да се комбинира с тиранти за по-ежедневен стил. Комбинира се чудесно с очила и придава интелигентен външен вид. Изработва се от всякакви материали, предимно памук, полиестер, коприна, кадифе, дори вълна. 

Видове папийонки

            - завързана – предната част е готова панделка, докато задната се откопчава. Тези връзки са създадени за неформални събития. Дългата лента позволява папийонката да напасне на всеки врат.

            - с щипка – напомня шнола за коса. За разлика от готовата папийонка, тази е самостоятелна и се закопчава за ризата с две симетрични метални щипки. Първоначално са създадени, за да намалят производствените разходи. Щипките се носят най-често от малки деца.

            - обикновена – цяла връзка, която трябва сами да завържете. Ако поводът е официален, яката на ризата трябва да се вдигне. Обикновеният модел е предпочитан, защото стои най-естествено. 

Стилове

            - стандартен (нарича се още „магарешки бодил“) – прилича на обикновена панделка и е най-популярен;

            - заострен (с вид на диамант) – наподобява стандартната папийонка, но горната част има заострени върхове, заради което папийонката има шест ъгъла;

            - изтънен (известна като „крило на прилеп“ или вталена папийонка) – характерна за смокинга и по-официалните костюми. Вдъхновена от черните сатенени ленти, които са се носели вместо вратовръзка от висшето общество;

            - „пеперуда“ – прилича много на стандартната папийонка, но краищата ѝ се простират на ширина около 7-8 см.

            - заоблен – неформална, идеална за разходка или пикник. Комбинира се с памук и тежки тъкани. 

Платове

За официални събития е най-добре да изберете папийонка от коприна или сатен. За всички останали поводи можете да се спрете на ленени, памучни и вълнени модели. Цветовете и принтовете зависят изцяло от личните Ви предпочитания и до това колко искате да се набивате на очи. Във всеки случай, ризата трябва да е в монохромен цвят. 

Триковете на Худини

Не е нужно да сте магьосници, за да завържете една вратовръзка. Нито пък да се занимавате с алпинизъм, за да разбирате от възли. Папийонката използва двойно сплетен рифов възел. Същата техника използвате да завързвате обувките си, ако връзките са много дълги. 

За какви поводи е подходяща папийонката?

  1. Сватби – ако се боите да не изглеждате твърде официални, можете да пробвате с папийонка.
  2. Концерт или опера – подобни събития винаги имат съответния дрескод. Макар да изглежда обременяващо, ще намерите, че официалното облекло лесно ще Ви потопи в атмосферата на класическата музика и танци.
  3. Дегустация на вино и вечеря – храната също има по-различен вкус. Не е нужно да се издокарате от глава до пети. Един детайл, като папийонката, е достатъчен да промени това.
  4. На работа – изберете модел с не особено ярки цветове, за да не се набива на очи. Извън офиса можете да сте душата на компанията, но в останалото време е нужно да всявате респект и доверие.
  5. На среща – можете да опитате с папийонка, особено ако имате ярък и цветен характер и държите той да изпъкне. 

Кога не се носи папийонка?

Истината е, че много хора приемат папийонката негативно, а хората, които я носят, като ексцентрици и зубъри. Ако отивате на интервю или важна среща, оставете папийонката вкъщи.

Предлагаме голямо разнообразие от папийонки подходящи за всякакви поводи  и мероприятия.