Аксесоари

Аксесоари

Аксесоари от Montre.bg

Независимо дали е сутрин или вечер, без значение далиотивате на вечеря или на среща с приятели, аксесоарите са онзи невидим на пръвпоглед елемент, който може да завърши тоалета Ви и да Ви придаде неповторим иотличителен вид. Тайната се крие в правилното съчетаване на отделнитеаксесоари, но за тази цел трябва да знаете малко повече за тях.

 

Аксесоариза сако

Те са малко в сравнение с тези за риза, но са достапо-видими. Обикновено стоят отляво, където е джобчето на сакото (ако иматакова).

             - кърпичка– оригинално кърпичките се изработват от коприна, но можете да намеритеалтернативи от вискоза или по-евтин плат. Кърпичката се носи основно по дваначина – сгъната като триъгълник или събрана като цвете.

            - бутониера – представлява месингова игла,на върха на която има изкуствено цвете. Бутониерата се закача за ревера и сеноси на сватби или балове.

            - брошка – носи се под левия ревер иобикновено е свързана с участие в някакъв клуб или подкрепа на определенакауза.

 

Аксесоариза риза

            - обикновена вратовръзка – може да бъде стандартнаили тясна, като вторият вид се препоръчва за по-официални събития.

            - папийонка – може да е монохромна или спринт, но винаги е черна, когато става дума за смокинг.

            - панделка – рядко се среща помагазините, но е останала от Викторианската епоха и широките ризи.

            - верижка – може да е изцяло от метал илиобикновена връв. Отличава се с определено украшение, което държи верижката иимитира вратовръзка. Можете да я срещнете и като брошка, съединяваща ризата съссакото.

            - шалче – под влияние на френската модашалчето идва като замяна на вратовръзката и един от символите на висшата мода.

            - копчета за ръкавели – варират междуобикновени копчета до инкрустирани със скъпоценни камъни. Изборът на копчета заръкавели е толкова богат, колкото пръстените за жени. Тук няма ограничение илиточно правило, всичко зависи от Вашия вкус.

            - игла/щипка за вратовръзка – ако искатевратовръзката Ви да стои на място, можете да потърсите малка щипка, която да ядържи към ризата. Както при копчетата за ръкавели, тези щипки могат да саизработени от евтина сплав или да са позлатени или посребрени.

 

Аксесоариза елек

Всъщност, аксесоарът е само един и това е джобен часовник.Особеното при него е, че се закача за верижка. Самият часовник стои в едно отджобчетата, докато неговата верижка се закача зад второто копче на елека.

 

Аксесоариза панталон

            - колан – има няколко отличителни белега,за които да внимавате. Първо, това е широчината – коланът не трябва да епо-широк от отворите на панталона, нито твърде тесен. Второ, катарамата може дае няколко вида – цяла плочка, подобно на каубойските; под формата на рамка,най-често срещана; като затворена кутия или като пръстен. Може да се изработваот кожа, имитация на кожа или други тъкани. Съчетава се с цвета на обувките.Когато купувате колан, той винаги трябва да е с два номера по-голям от този напанталона или дънките Ви.

            - тиранти – могат да са класически,обикновени, официални или кожени. Общото е, че не придържат наистина панталона,а служат само като допълнителен аксесоар. Обичайно се носят върху ризата безсако, в съчетание с папионка.

            - верижка – обикновено се предлага сдънки, но можете да срещнете и верижки за панталон.

 

Другиаксесоари

Има няколко аксесоара, които не вървят задължително скостюма, но които ще са Ви от голяма полза. На първо място това е ръчниятчасовник. Обичайно се носи на лявата ръка. Може да е с каишка или тип гривна.Друга полезна вещ е запалката – дори да не сте пушач, ще се окаже доста полезнав бъдеще. Задължително трябва да имате и подходящ портфейл. Понякога той сесъчетава с колана и обувките. Чифт слънчеви очила също не са излишни, особенолятно време.


Мъжката мода по нищо не отстъпва на женската. Модните дизайнери не спират да изненадват с елегантни мъжки костюми, които създават образа на солидния и успял мъж. Когато говорим за мъжки костюми обаче, в никакъв случай не трябва да подценяваме значението на аксесоарите – папионки, колани, бутонели и др. Благодарение на тях модният образ на мъжа придобива завършеност, изисканост и индивидуалност. Изберете своя стилен аксесоар, който ще подхожда на всяка желана визия! Разполагаме с богато разнообразие от мъжки аксесоари подходящи за всеки мъж.Оценка 4.9 от 67 гласа.

Няма добавени продукти в тази категория.