Актуални тенденции мъжка мода Есен/Зима 2020

16/09/2019 Новини,

Актуални тенденции мъжка мода Есен/Зима 2020

Актуални тенденции мъжка мода Есен/Зима 2020

 

В новия моден сезон дизайнерите използват за вдъхновение различни професии, спортове и хобита, за да създадат уникална мъжка линия от дрехи. Макар вариантите да са безкрайно много, забелязват се и пресечни точки, от които можете да почерпите вдъхновение за Есен/Зима 2020.

Сако на голо

Модните къщи Валентино, Прада и Ван Нотен предлагат стандартни черни сака, едноредни и двуредни, които да се носят с универсален аксесоар – самата Ви кожа. Този тип сако се комбинира най-добре с широк панталон и официални обувки. Можете да добавите куфарче и очила.

Скайдайвинг

Ако обичате скоковете с парашут и всичко, свързано с екстремните спортове, обърнете внимание на моделите с ярки цветове и изкуствена материя. Те могат да се носят както у дома, така и навън. Прада предлага подобен костюм в неонови мотиви.

Делюзия

Вдъхновен от въздействието на наркотиците, дизайнерите пуснаха няколко костюма в невероятно забъркана смесица от цветове, които ще Ви накарат да погледнете модата през калейдоскоп.

„Мъже в черно“

За офиса дизайнерите връщат строгия двуреден костюм и едноредното сако с четири копчета. Всички модели се отличават със специфичен десен, ултра тънка вратовръзка и вталени панталони.

Плетени пуловери

Друга позната класика са мъжките плетени пуловери. Този път те се връщат на сцената с подробни, креативни принтове в центъра – купа с плодове, лица и различни постмодерни изображения. Съчетават се идеално с широк панталон и ботуши.

Монохром

Луи Витон и Фенди предлагат сака, костюми и жилетки в монохромни цветове. Отличителна черта е, че дизайнерите ползват различни тъкани, плетки и модели, като всички дрехи имат еднакъв цвят. Специалистите наричат този начин на обличане „синоним на тихата увереност“.

Кожа

Не може да мине нито един зимен сезон без кожените дрехи и аксесоари. Този път кожата е изцяло черна и се предлага като сако, яке и балтон. Обикновено кожените дрехи се съчетават с вълнени или памучни тъкани, но Вие можете да добавите панталони и обувки от същата материя.

Екстра дълги шалове

Могат да се носят както с палто, така и без. Типично за тях е, че или са в един цвят с дрехите Ви или коренно се отличават от тях. Идеята е шаловете да изглеждат като пашкул на ларва, да са в ярки цветове и да са драматично дълги.

Дълъг анорак

Специфично създаден да се носи с официален костюм. Отличава се с меката си подплата и ярки цветове – неоново лилаво, неоново синьо и други. Интересното при него е, че се съчетава с ризата на костюма Ви по цвят, т.е. за лилав анорак ще се нуждаете от лилава риза, може и блуза. Не се носи вратовръзка.

Микс

Често ли Ви се случва да избирате между два различни стила? Например, кожа или дънки? Дизайнерите предлагат сака и якета, изработени от различни платове – късо яке наполовина от деним, наполовина от кожа; наполовина карирано сако, наполовина изчистено; горнище с цип в черно и бежово.

Широки рамене

Независимо дали говорим за сако или палто, зимата на 2020-та се отличава с изключително широки рамене, които създават илюзията, че носите броня под дрехите си. При някои модели раменете са паднали, а при други са почти перпендикулярни.

„Кварталът на богатите“

Това са дрехи, най-вече от вълна и памук, които са вдъхновени от униформите на известни университети, но без съответното лого. Стандартно при тях е, че ако пуловерът е отпуснат, панталоните са тесни, а ако пуловерът е втален, то панталоните са по-широки. Подходящи са както официални обувки, така и маратонки.

Причудливи хрумвания

Други модели са якета с твърде дебела подлата и такива, които имат множество прегъвания и шевове. Черните и ярките цветове доминират. Отпуснатите, разтеглените пуловери, както и моделите с дупки и различни мотиви също обиколиха модния подиум. Внимание привлякоха и черните трансперантни ризи, както и обемните блузи с широка яка и качулка.