Избор на мъжки костюм за абитуриентски бал 2019 - Нови модни тенденции и трендове само от Montr

03/04/2019 Новини,Бал 2019,

Избор на мъжки костюм за абитуриентски бал 2019 - Нови модни тенденции и трендове само от Montre

Абитуриентският бал е най-вълнуващото време от годината. Някои започват да се подготвят с месеци, да пробват различни дрехи и стилове, докато намерят перфектният. Действително, възможностите за мъжки костюми са изключително много, но кои ще са подходящи за Вас? И как можете да ги съчетаете с аксесоарите си така, че да не изглежда сякаш носите костюм за пръв път?

КОСТЮМИ ЗА БАЛ - Нови модни тенденции 2019

Как изглежда правилният костюм?

Той изглежда така, както и се чувства – всеки сантиметър плат трябва да си е на мястото и да няма нищо излишно, нищо нагънато, свличащо се или набиращо се около раменете, ръкавите и бедрата.

Златното правило

Простота. Това е в основата на красотата. А простотата означава класика. Ако се съмнявате кое ще проработи при Вас, кой стил ще Ви подхожда – това е класическият вид. Той е като броня за мъжа, като образ, слязъл директно от големия екран – така обществото си представя елегантния мъж – със сако, което подчертава талията му, бяла риза и папийонка, със свободно падащ панталон и лачени обувки. Но… винаги можете да нарушите това правило и да облечете нещо екстравагантно, с което определено ще станете център на вниманието.

Смокинг

Първият избор, на който можете да попаднете, е смокинг. Това е най-сигурното и най-официално решение. Препоръчително е да носите черна вратовръзка или черна папийонка. Можете да избирате между елече и пояс, но никога не ги носете заедно. Обикновено елеците и поясите са в черно, но можете да избирате между златно, бяло, зелено и бордо. Ризата задължително трябва да е бяла и плисирана. Панталонът и сакото могат да са черни или тъмносини, като панталонът има странична лента, а сакото – ревер от коприна или сатен. За аксесоари можете да ползвате бутонели, тиранти, кърпичка.

Вариации

Можете да използвате и обикновен костюм, вместо смокинг, или да вземете различни части от костюма и да ги съчетаете с дрехи и обувки от друг стил. Ако искате да Ви е удобно, но и да сте официални, можете да вземете сако с черна тениска и подходящи дънки. Можете и да си сложите цял костюм, но вместо официални обувки, да сложите маратонки.

Кои костюми са модерни през 2019-та?

1. Бяло и черно – това е съчетание на бяло сако с черен панталон и черна риза. За по-голям ефект, можете да прибавите и бяла папийонка или вратовръзка. Моделът се съчетава с лачени обувки.

2. Златен принт – може да бъде леопардов или негова вариация. Сакото на този модел в покрито със златни принтове, докато панталонът и ризата/тениската са в черно.

3. Вишнево червено – традиционно изглеждащ модел, впит, с бяла риза и кафяви обувки.

4. Морскосиньо кадифе – този модел е алтернатива на смокинга, защото също се носи с черен панталон и бяла риза и папийонка, но създава по-топло и уютно усещане. Отдалеч кадифето изглежда „пухкаво“ и меко, но морскосиният цвят го кара да изглежда строго и модерно.

5. Графитено черно – на пръв поглед това е мрачен модел, тъй като ризата и целият костюм са в графитено черно. Единствен цвят придават вратовръзката и кърпичката, които са в някакъв ярък цвят, например синьо или розово. Този стил е изключително модерен, изчистен и привлекателен. Придава зрялост и сексапил.

6. Сатен – ако не искате да изглеждате твърде строги, потърсете костюм изцяло от сатен. Неговият естествен блясък и пастелни цветове ще разчупят стила Ви и ще изглеждате едновременно привлекателен и лъчезарен.

7. Морскосиньо и сиво – ако имате дама за бала, но не знаете каква рокля ще облече, можете да изпробвате синьо сако с елек и панталон в светлосиво. Вратовръзката и кърпичката са също в морскосиньо. Това е най-предпочитаният стил и за сватби.

На какъвто и модел да се спрете, никога не забравяйте тайното си оръжие – самоувереността. Ако не носите костюма си с тази нагласа, той ще изгуби половината от блясъка си.

Вижте всички предложения абитуриентски костюми за бал спрямо новите модни тенденции 2019 тук :https://montre.bg/kostyumi/kostyumi-za-bal