Есенни тенденции при мъжките костюми

19/08/2020

Есенни тенденции при мъжките костюми

Моделите мъжки костюми може и да се менят всяка година, кога едва забележимо, кога – твърде драстично, но едно остава неизменно – съчетаването на материи и стилове; пуловер и поло или традиционна риза. Костюмът сам по себе си е твърде консервативен, затова пък носи пришити в себе си посланията „надеждност и стабилност“ – ключът към успеха на всяко начинание, било то в професионален или личен план.

Есенен костюм с поло или жилетка

На първо място в списъка е костюм от две части в цвят Бургундия (тъмнолилаво с червеникави оттенъци). Платът е релефен и тежък, с емблематичният мотив „кучешки зъб“. Сакото е с едно копче, с двойна цепка от задната страна, докато панталоните имат плоска предна част и плисе. Цвят Бургундия се съчетава най-добре с дрехи в тъмносиньо и бяло. Материята е разтеглива и оформя структурата на фигурата Ви.

Ако сте фенове на по-традиционните есенни цветове, в същата категория ще откриете вълнен костюм от две части в лешникови нюанси. Сакото в с две копчета (последното винаги стои незакопчано), V-линията е дълбока, а реверите – тънки и стилни, без да се набиват на очи. Подходящи материи са тънки пуловери в бяло, шампанско и слонова кост. Ръбът на панталона е над глезена, така че избягвайте разходките в дъждовни дни.

Искате да блеснете? Заложете на британската шивашка традиция и кариран тъмносин костюм с подчертани рамене и втален силует. Моделът се съчетава най-добре с поло в червеникавокафяво и аксесоари от черна кожа. Дизайнерите определят този костюм като пресечна точка между добре познатото каре, модерната текстура и описана фигура на съвременния ангажиран мъж.

 

В случай, че сте фенове на костюмите от три части, ще останете очаровани от модел от туийд в светлосиво. Алтернатива е финото каре в бяло и черно, което създава подобен илюзорен ефект. И в двата случая материята е съчетание от вълна и памук, което я прави стабилна, дишаща, без да оставя излишни гънки. Светлосивото се съчетава най-добре с жилетка в бяло за подчертана дълбочина на образа.

 

Традиционен есенен костюм с риза

Минаваме на добре познатата територия от класически ризи. Те също биват летни и зимни, така че ще се чувствате еднакво комфортно и топло във вълнена риза, както с жилетка или поло. За първия костюм от тази категория не е нужно да имате хрътка и двуцевка, а приключенски дух и влечение към лова. Човечеството се занимава с ловуване от векове, но тъмнозелената вълна е станала символ на това от съвсем скоро. Платът на тъмнозеления модел е леко грапав, на широко каре в жълти и червени линии. Ризата се носи високо закопчана, без вратовръзка.

Ако обаче сте тръгнали на война и Ви предстои битка за дългочаканото повишение, имате нужда от тежката артилерия – безкомпромисно елегантен костюм от три части в черен въглен. С извита талия и едва видим отблясък на материята, този костюм се съчетава отлично с бели ризи. Потърсете вратовръзка със златни мотиви като последен щрих към бойната Ви премяна.

Веселяк ли сте по душа? Имате нужда от папийонка. Тази есен модните витрини предлагат мъжки костюми от три части в морско синьо. Карето отново е на първа линия. За да подчертае лекотата на хумора Ви, костюмът трябва да е тънък, а елекът – дълбок и плавно извит, за да даде повече пространство на папийонката. Цветът на папийонката винаги е два нюанса по-светъл от кърпичката на сакото.

Помнете, че колкото по-ситно каре изберете и колкото по-високо се намира линията на елека, толкова „по-сериозен“ става костюмът. Карето, като цяло, играе важна роля тази есен и, ако искате да сте в крак, не го пренебрегвайте. Ще го намерите при всички цветове и модели, с различна големина и дебелина на линиите. Не забравяйте за шала и кожените ръкавици – есента може да се окаже непредвидима.

Разгледайте нашите модни предложения за спортно елегантни мъжки костюми онлайн тук : https://montre.bg/kostyumi/sportno-elegantni-mazhki-kostyumi