Идеи за модни костюми за абитуриентски бал

29/01/2020

Идеи за модни костюми за абитуриентски бал

Човекът, който е казал, че първо трябва да изучиш правилата на дрес кода, преди да ги нарушиш, явно не е ходил на абитуриентски бал, защото мъжкият костюм, независимо какъв, е неизменна част от празничната нощ. Пред Вас стоят два избора – класическият дизайн, при който лесно ще се слеете с тълпата и няма да губите твърде много време в избор, и модерният – това са съвременни, експериментални мъжки костюми, с които ще се почувствате като звездата на вечерта. Ето и малко повече за тях:

Класически избор

1. Бизнес-ангажиран – стандартна синя риза с панталон и вратовръзка в еднакви цветове (сиво, черно, кафяво). Тук не съществува грешно решение. Обикновеният костюм е далеч от помпозността на съвременните балове, ала покрива всички точки за официалност и неутралност. Ако искате да разчупите стила, изберете по-специална риза, като не забравяте че панталоните и вратовръзката трябва да съвпадат. Коланът и обувките също трябва да са в еднакъв цвят.

2. Без вратовръзка – този стил е подходящ само с обикновен костюм (не смокинг). Базисната визия е бяла риза с черно сако и панталон, които можете да съчетаете с маратонки. Сакото е с едно копче.

3. Папийонка и тиранти – оставете сакото и колана вкъщи. Основата на тази визия са бяла риза и черен панталон. Тирантите и папийонката могат да са цветни или с принтове, стига да са в еднакъв десен. Обувките също трябва да са черни, лачени. Този стил е изключително подходящ, ако смятате да танцувате.

4. Жилетка с вратовръзка – май месец е малко вероятно да имате нужда от жилетка върху ризата си, но в случай, че сте от онези дванадесетокласници, които празнуват веднъж през зимата и после – на дипломирането, можете да имате предвид тази визия. С жилетка, риза и вратовръзка ще изглеждате така, сякаш носите училищна униформа – комфортен и интелигентен стил.

Модерен избор

1. Ситно каре – може да е черно-бяло, а може и цветно. Важното е костюмът да е разтеглив и втален. Съчетава се с дълги черни чорапи и маратонки или официални обувки по Ваш избор. Вместо риза, изберете монохромна тениска и подходящ аксесоар.

2. Пайети – от известно време пайетите бавно си прокарват път и към мъжкия гардероб. Първоначално ги видяхме при марковите спортни облекла от две части. Тогава те бяха прозрачни или холографически. Сега те са монохромни и са пришити по повърхността на целия костюм. Противно на очакванията, пайетите придават на мъжкия костюм блестящ, ретро стил, тип „Брилянтин“. Можете да съчетаете с велурени мокасини.

3. Крем-винтидж – това е доста необичайна комбинация и ни връща по-назад, към 60-те години. Моделите костюми са на райета в кремави или пастелни цветове, включително бебешко розово. Ризите и тениските пък имат винтидж цветове – горчица, старо злато и подобни. Тези костюми се носят без чорапи, за да се виждат глезените.

4. Флорални мотиви в светли цветове – това са летни костюми, подходящи за памучни и ленени ризи. Саката са двуредни, а панталоните са леко скъсени, отново, за да се виждат глезените. Тези костюми са подходящи, ако искате приветлива, топла, празнична визия. Изключително подходящ модел за балове с тропическа, островна тематика.

5. Жакард – тези модели костюми са от друга класа. Ако търсите визията на аристократа и царят на купона, изберете костюм от жакард с повтарящи се елементи в мат и сатен, преливащи се принтове и мотиви. Ще намерите варианти от памук, вълна и коприна, а също и от полиестер. Колкото повече са естествените тъкани, толкова по-царствено ще изглеждате. Съчетайте с черна риза и лачени официални обувки.

Преди да купите костюма

Позаинтересувайте се къде ще празнувате и дали ще трябва да пътувате дълго време, за да знаете дали ще се облечете предварително. Вижте какви костюми ще носят Вашите връстници в случай, че не искате да изпъквате твърде или обратното – да станете напълно незабележим. Ако имате дама, съчетайте костюма си с нейната рокля.