Идеи за мъжки прически за бал – тенденции 2023

27/04/2023

Идеи за мъжки прически за бал

Абитуриентският бал е едно от най-вълнуващите събития в живота на всеки човек. Суетата около този ден е голяма, не само за момичетата, но и за момчетата, при които също тече трескава подготовка, която включва избора на подходящ костюм, съчетан разбира се с перфектните обувки. Освен тях обаче, прическата също е един от важните елементи за абитуриента и подбрана правилно, му позволява да подчертае достойнствата или да прикрие недостатъците във външния си вид. Настоящата година донесе много интересни промени в мъжката мода, която стана по-креативна и смела.

Ако все още не сте решили или се колебаете каква прическа искате за бала, то ние ще ви помогнем, като ви представим няколко идеи за мъжки прически, съобразени с тенденциите за 2023 година.

Няколко съвета при избор на прическа

Когато избирате подходяща прическа за своя бал, трябва да се съсредоточите не само върху модните тенденции, но и върху овала на лицето си и да прецените какво ще ви отива. Ако прическата е неподходяща, тя ще изглежда нелепо и ще подчертае несъвършенствата. Небрежността, съчетана с хаотичност, ви позволява да подчертаете достойнството и да се впишете в съвременните тенденции.

Има няколко основни форми на лицето:

Видове форми на лицето

 1. Овалната форма на лицето – за нея са подходящи повечето прически със странична пътека, но правият бретон е по-добре да се избягва.
 2. Диамантената форма се среща по-рядко.  Подходящи при тази форма на лицето са прически, които добавят ширина в областта на брадичката и челото,  каскадна прическа или прическа на слоеве.
 3. При квадратно лице са подходящи почти всички мъжки прически, като най-добре е да изберете класически решения.
 4. При кръглото лице са подходящи прически, които визуално разтягат лицето.  Такива са тези от канадски, подрязани и британски тип.
 5. Триъгълното лице идеално се комбинира с прически със средна дължина, спускаща се под брадичката.
 6. При сърцевидно лице е важно да се поддържат пропорциите, така че страните да не са прекалено къси.

Когато избирате прическа за своя бал не трябва да пренебрегвате и структурата и дължината на косата си, дали тя е права или къдрава, със средна дължина или къса и т.н. Опитният фризьор е този, който може да ви даде съвет как например визуално да увеличите обема на тънката си коса или да коригира нежеланите плешиви петна.

Идеи за мъжки прически за бала

През 2023 година актуални при мъжките прически остават:

 • Прическа с бретон отстрани
 • Прическа без бретон
 • Асиметрични акценти
 • Плавни преходи между дължините на косата
 • Обръснати или късо подстригани участъци и други.

Следвайки нашите съвети е време да ви представим и няколко идеи за прически за бала, съобразени с тенденциите за 2023 година.

Цезар

Прическа Цезар

Прическата Цезар е мъжка прическа с прав или заоблен бретон и обръсната или много къса коса на слепоочията и тила. Тя е подходяща за всеки тип коса, била тя  права или къдрава и придава модерна и изискана визия. Освен това тази прическа придава обем в горната част на главата и успешно укротява твърдите и непокорни кичури на косата. Тя допълва модния образ и придава увереност.  

Полубокс

Прическа полубокс

Полубоксът е вид армейска прическа. При нея косата в задната част на главата и слепоочията се подстригват много късо, а косата на върха остава по-дълга. Преходът в дължината между слепоочията и горната част е по-малко забележим, което прави прическата да изглежда младежка и позволява да експериментирате с модерен стил. Този тип прическа ефективно ще ви помогне да скриете всички несъвършенства на косата си и да изглеждате стилно.

Канадска прическа

Канадска прическа

Още една много модерна тенденция в мъжките прически за 2023 година е канадската прическа. Тя се характеризира с мек преход от по-дълга коса на темето, към по-къса коса, към врата. Прическата е една от най-популярните, сред много звезди от световна величина, така че ако искате да блеснете на бала, като Дейвид Бекъм или Бен Афлек, то непременно изберете тази визия.

Прическа перде

Прическа перде

При този вид мъжка прическа, косата е разделена на две в средата и пада симетрично от двете страни на лицето. В класическата ѝ версия, дължината на косата достига до скулите или е малко по-дълга. Тази прическа придава младежки вид и е подходяща за всеки тип лице, както и за момчетата с тънка коса, защото визуално я прави да изглежда по-обемна.

Боб

Прическа боб

Боб е една от най-популярните мъжки прически, подходяща за коса със средна дължина.  Характерното при нея са удължените къдрици, които се спускат около лицето и късите кичури в задната част на главата. Основното предимство е, че прическата е много младежка и е подходяща за коси, с различна структура. Според предпочитанията и стила си, можете да поискате тя да бъде гладка или по-небрежно оформена.

Прическа тип гърне

Прическа тип гърне - модерна

Този вид прическа също е много подходяща за нощта на бала. За да се създаде желаната форма, косата на темето се подстригва в кръг, а косата в задната част на главата и слепоочията се подстригва много късо или се обръсва с машина. Тази прическа умело коригира тясното чело и прави външния вид по-интересен и ефектен. Особено подходяща е за момчетата с гъста права коса.