Избор на панталон за абитуриентски бал

09/05/2019 Бал 2019,

Избор на панталон за абитуриентски бал

Снеговете се топят, дърветата цъфтят – пролетта е във въздуха. Лятото е на един хвърлей разстояние, а за някои от Вас е време за бал. Макар и абитуриенти, вие се намирате в пролетта на живота си, затова и трябва да дадете всичко от себе си да изглеждате неотразимо. Когато започнете да си търсите костюм, първото, което Ви идва на ума, е сакото, защото то и първото, което се забелязва. Панталоните обаче не са за пренебрегване. Сакото можете да свалите, тях – не.

Избор на панталон

Ако сакото изисква раменете да не са твърде отпуснати или стегнати, то при панталона има много повече детайли, за които трябва да помислите. Често пъти фабричните панталони се разделят на два типа – такива, които са тесни в талията и широки в ханша или такива, които са широки в талията и тесни в ханша. Трудно можете да откриете панталон, който да Ви пасне перфектно и обикновено такива детайли се преправят или прикриват с колан.

1. Талия – перфектният панталон няма нужда от колан. За да разберете дали панталонът, на който сте хвърлили око, Ви е по мярка, нужно да има един-два пръста разстояние – не повече. Ако панталонът е твърде впит, това може да предизвика дискомфорт и, вместо да се отпуснете и забавлявате, цяла вечер ще мислите защо сте купили точно този панталон.

2. Кройка – има две крайности, които трябва да избягвате – наричат се „наденичка“ и „перде“. Какъвто и модел панталон да предпочетете; с какъвто и плат да си имате работа, надали ще Ви е приятно кракът Ви да прилича на стегната наденичка. По същата логика, надали ще Ви е удобно да изберете панталон, който пада свободно и се дипли около краката Ви заради излишния плат. Мястото, от което зависи целия дизайн на панталона, е основата на бедрото. Така можете да прецените сами дали панталонът е за Вас.

3. Дължина – когато се говори за дължината на панталона, винаги се има предвид долния му ръб. Ако купувате панталона си от магазина, сигурно сте забелязали, че обикновено той има по-дълги крачоли, които трябва да се скъсят. Това не е проблем, въпросът е колко да се скъсят. Има четири типа подгъви, като всеки от тях зависи от Вашата височина. Първият вид е отпуснат подгъв –  той стига почти до земята, но се носи от наистина високи мъже. Повечето панталони трябва да имат ръб, който в предната си част да е съвсем леко прегънат (не сгънат), а в задната да се спуска до половината на тока на обувката.

Избор на панталон според формата на тялото

Въпреки че възможностите за официален панталон са почти неограничени, съществуват известни пречки да откриете подходящия модел. За да купите най-добрия панталон за своя бал, първо трябва да познавате формата на тялото си.

1. Правоъгълник – силуетът на тялото има прави линии, без извивки около ханша и талията. Подходящи панталони са прилепналите и обикновените.

2. Обърнат трапец – при този тип силуетът е стеснен около ханша, като за сметка на това раменете са по-широки. Подходящи панталони са прилепнали, обикновени и отпуснати.

3. Обърнат триъгълник – този силует е дори по-стеснен в талията и е характерен за мъжете, които тренират редовно. Подходящи панталони са обикновени и отпуснати.

4. Триъгълник – раменете са тесни, а ханшът – широк. Подходящи модели за Вас са – обикновени панталони, отпуснати и широки.

5. Елипса – тук талията е по-широка, както и торсът, заради което се препоръчват единствено отпуснати и разширени модели.

Изборът на панталон е наистина сложна, но не и невъзможна задача. Ако се въоръжите с малко повече търпение, със сигурност ще направите успешна покупка. Дори да не успеете да наденете панталона си след бала, поне ще Ви останат знанията и опита за времето, когато отново потърсите подходящи официални дрехи.  Вижте и АБИТУРИЕНТСКИ КОСТЮМИ И ОФИЦИАЛНО МЪЖКО ОБЛЕКЛО ОТ MONTRE.BG