Как да комбинираме риза и вратовръзка: 10 идеи за елегантен мъжки стил

11/10/2023

Как да комбинираме риза и вратовръзка: 10 идеи за елегантен мъжки стил

Съчетаването на риза и вратовръзка в правилната комбинация може да бъде предизвикателство за мнозина мъже. За тези, които прекарват по-голямата част от работната седмица в костюм, вероятно са наясно колко скучни и неиндивидуални могат да бъдат стандартните комбинации. Аксесоари като вратовръзки, джобни кърпички и бутониери могат да бъдат един начин да изразите своята персоналност, имайте предвид обаче и че прекалено изразителните комбинации може да се сметнат за проява на лош вкус.

Мъжете често се придържат към стандартните цветови комбинации и рядко експериментират с цветовете, залагайки на сигурното.

Да разбирате цветовите съчетания е ключово

 1. Подобни цветове: Това са цветове, които са близки един до друг на цветовото колело.
 2. Допълващи се цветове: Това са цветове които са срещуположни на цветовото колело.
 3. Контрастиращи цветове: Това са цветове които не се комбинират, но тук ключът е в нюанса.

10 Комбинации Риза + Вратовръзка

 1. Бяла риза + всяка вратовръзка: Бялата риза е идеалната база за почти всяка вратовръзка, като се съчетава добре със различни цветове и десени

  Бяла риза + всяка вратовръзка

 2. Синя риза + зелена вратовръзка: Нека забравим за устарелия моден закон, че синьото и зеленото не трябва да се виждат заедно.

  Синя риза + зелена вратовръзка

 3. Синя риза + синя вратовръзка: Изпитан във времето класически избор, като прави ризата да изглежда по-светла от вратовръзката.

  Синя риза + синя вратовръзка

 4. Риза с ивици + вратовръзка с диагонални ивици: Уверете се, че широчината на ивиците на вратовръзката е по-голяма от тази на ризата.

  Риза с ивици + вратовръзка с диагонални ивици

 5. Риза с ивици + вратовръзка на точки: Трикът е комбинацията да не изглежда твърде претоварена.

  Риза с ивици + вратовръзка на точки

 6. Синя риза + бордо вратовръзка: Комбинацията между синьо и бордо е прекрасен начин да добавите разнообразие към облеклото си.

  Синя риза + бордо вратовръзка

 7. Розова риза + червена вратовръзка: За тези, които търсят начин да излезат от комфортната си зона, тази комбинация е идеална.

  Розова риза + червена вратовръзка

 8. Синя риза + кафява вратовръзка: Отново подобна на комбинацията синя риза и зелена вратовръзка, тези цветове добре се съчетават и изглеждат добре през пролетта и есента.

  Синя риза + кафява вратовръзка

 9. Карирана риза + плетена вратовръзка: Карираната риза е отличен начин да добавите текстура без да бъдете твърде експресивни. 

  Карирана риза + плетена вратовръзка

 10. Вратовръзки с десени: Ако се колебаете, безопасният начин да добавите по-смели десени към гердероба си е като ги комбинирате с неутрален цвят риза.

  Вратовръзки с десени

Заключение

Експериментирайте смело, но помнете - тонът и контекстът са от съществено значение. Винаги имайте предвид средата, в която се намирате, и не се страхувайте да изразите себе си чрез различни стилови си избори! Следвайте тези насоки и ще имате гардероб, който не само изглежда страхотно, но и и определено показва вашата индивидуалност. Богата гама и различни видове може да намерите в нашата категория : Мъжки ризи