Костюми за кум или за гост на сватба

02/06/2018

Мъжете винаги изглеждат стилни и атрактивни, когато се чувстват добре в собствената си кожа; когато са уверени и свободни. Независимо дали имате важна роля на една сватба или сте поканени като гост, има няколко правила, които да следвате по време на церемонията и почерпката.

Кумът

Може да се каже, че изборът на облекло за кума е едно от най-предизвикателните действия. Кумът има много задължения и основното е да не е облечен така, че да го сбъркат с младоженеца и, едновременно с това, да се отличава сред останалите гости.

Сватбите по цял свят си приличат, но се различават по традициите и церемониите, които ги придружават. В България кумът има много важна роля, особено ако сватбата е в църква. Освен да държи парите за откупа на булката, кумът трябва да е издръжлив физически. Това означава, че и дрехите му трябва да са избрани със същата цел.

Според някои моделиери, костюмът на кума трябва да е отражение или подобен на този на младоженеца. По степен на важност, кумът е на второ място, което означава, че костюмът му не трябва да засенчва този на младоженеца, най-малко пък - самата булка. Дори да се спрете на по-обикновен костюм, пак ще минете през всички степени на пробите и грешките като останалите мъже. Но дори да изберете по-официален или не до там отличаващ се костюм, можете лесно да изпъкнете сред останали гости, ако разчитате на аксесоарите.

Най-добрият вариант е да носите кърпичка с цвета на вратовръзката на младоженеца. Така двамата носите индивидуални костюми и все пак има нещо – цвят или десен, - което да ви свързва. Другото важно нещо е да си изберете удобни обувки. Ако сте обещали да минете през всички ритуали, значи ще трябва и да танцувате, така че се уверете, че нито обувките, нито панталонът ще Ви попречат да се надигравате с кумата.

Гостът

Определено притежавате по-голяма свобода на избор, когато сте поканени в ролята си на гост. Има вероятност обаче това да Ви обърка. Искате да сте официални, но не прекалено; искате да сте в удобни дрехи, но не прекалено. Голяма част от гостите отделят много време и внимание, докато изберат костюм за важно събитие, каквото е сватбата. Това е нещо, за което се говори дълго време и всеки трябва да е представителен по своему.

Дори да не можете да отделите голям бюджет за костюм като гост, достатъчно е да знаете, че един черен панталон, бяла или тъмносиня мъжка риза, съчетани с кафяв или черен колан са достатъчно представителни. Ако сватбата е през зимата, най-подходящо ще е да си набавите поне блейзър или спортно сако. Доказано е, че първото нещо, което се забелязва у един човек, това са лицето и торсът. Дори панталонът и ризата Ви да не са нови, спортното сако има уникалната способност да се приспособява към различни цветове и тъкани и да се носи самостоятелно. Затова не се притеснявайте да експериментирате с цветовете и шарките на спортното сако – пробвайте с каре, кадифе, пастелни тонове. Правилния избор на мъжки панталон е едно от най-важното нещо в цялостната визия.

Независимо дали се намирате от страната на младоженеца или булката, не сте длъжни от глава до пети да изглеждате като модели от списание. Освен ако няма да държите реч, подобно на кума, не си правете труда да хвърляте усилия и средства. Така няма през цялото време да се грижите за външния си вид, а ще имате възможност да се наслаждавате на церемонията.

Важно е да знаете, кум или гост, никога не носете дрехи, които са изцяло бели или изцяло черни. Бялото ще засенчи булката и ще се възприеме негативно от роднините, но не толкова, колкото черното – знакът на скръбта и смъртта. Избягвайте и ярки цветове, освен ако нямате друго сако за почерпката. Стандартни, класически цветове са морско синьо, небесно синьо, кафяво, тъмнозелено, тъмночервено, сиво, тъмносиво, индиго.

Само за този месец - Ограничена промоция мъжки костюми за сватба за кум или младоженец. Виж предложенията тук - ЦЕРЕМОНИАЛНИ КОСТЮМИ

И един бонус съвет относно мъжките ризи

Вталена мъжка риза slimfit - синя

Можете да избегнете стандартната визия и да развихрите въображението си, но само ако не сте един от специалните гости за сватбата или искате да изглеждате малко по-разчупено.

Например можете да погледнете нашите варианти за вталени мъжки ризи тук