Мъжки ризи от естествен материал

05/06/2019 Новини,

Мъжки ризи от естествен материал

Мъжки ризи от естествен материал

Когато говорим за „естествен“ материал, обикновено имаме предвид „органичен“. Да, чували сте за органични храни – такива, които са отгледани от независими производители – нещо като градината на баба и дядо. По същия начин можете да гледате на дрехите, произведени от органични тъкани – те са нещо естествено, дълготрайно и стойностно.

Каква е разликата между обикновена риза и естествена/органична риза?

Отговорът е лесен – в памука. По-скоро, в начина, по който се отглежда и добива памук. Знаем, че ние сме това, което ядем. Това важи и за памука – почвата, в която се отглежда; торовете, които се използват – всичко това остава в памука и в тъканта, която след това се добива от него.

Ризите, които са шити във фабрики за масово производство, съдържат изключително много токсини. Само докато ги вадите от прозрачната опаковка можете да почувствате миризмата на петрол. Затова и ги пускате веднага в пералнята. Лошото е, че тези вещества не изчезват, а попиват в кожата Ви, докато носите ризите.

Ето защо малко по малко големите компании започват да се връщат в началния стадии на производство на дрехи. Това съвсем не означава, че новите технологии са вредни, напротив, - новите проучвания се ползват, за да се създават повече и по-дълготрайни органични мъжки ризи.

Като за начало, компаниите, които имат фабрики в чужбина, създават подходяща работна среда за своите служители. Така те не работят с вредни химикали, не ги вдишват, хранят се правилно и получават заплащането, което заслужават. На второ място, памучните полета се наторяват по естествен начин – първата година се сее памук, а на втората – нещо друго, което да набави на почвата необходимите хранителни вещества. В масовата продукция същите полета се наторяват със силни химикали, които значително увеличават продукцията и намаляват времето за производство, но, както казахме, това си има своята цена.

Как да различим органичните от обикновените мъжки ризи?

Повечето производители на естествени тъкани имат малки работилнички и специфични етикети, които показват, че тъканите са 100% органичен памук. Ще ги познаете по зеления цвят, грапавата бежова хартия, грубият канап – тези производители обикновено се спират на материали, които не са изискани и впечатляващи, като коприната, нито блестящи и хващащи окото стикери. Това е и едно от посланията на производителите на естествени мъжки ризи – простота, удобство и дълготрайност.

Маркетингова стратегия ли е това или добро начало?

Бутикови къщи като Carpasus са се посветили изцяло в производството на органични мъжки ризи. И за да останат докрай верни на продукта, който продават като естествен, те са си направили труда да заменят пластмасовите копчета с органични. Carpasus са открити растение в Южна Америка, подобно на кокосов орех. Когато плодът на растението се изсуши, ядката става твърда като камък и от нея правят копчета.

Цветове на органичните мъжки ризи

Цветовете се добиват по естествен начин, но всяка фирма пази технологията за боята си в тайна. Онова, което Ви остава да знаете е, че цветовете не са наситени и ярки. Т.е. бледосиньо, бледорозово, бледосиво. Този стил на ризите подхожда по-скоро за офиса или за неангажираща разходка или среща, но не бихте могли да идете на парти или сватба. В органичните ризи няма нищо крещящо и привличащо вниманието – те имат скромен произход и това ще се отрази на Вашия стил.

Добрата кауза

Ако искате да помогнете на повече работници в текстилната индустрия да получат по-добри условия на работа; ако искате да помогнете модата да се върне към своите корени и да остави назад планините от нарязани дрехи в сметищата, обърнете внимание на мъжките ризи от естествен памук. Те са стилни, удобни, издръжливи – не изискват почти никакви грижи и винаги, когато ги носите, те ще Ви възвръщат доброто настроение, защото така ще знаете, че вършите нещо добро за някого, най-вече за здравето си.