Модни тенденции при костюмите за 2020-та година

14/08/2019

Модни тенденции при костюмите за 2020-та година

Модни тенденции при костюмите за 2020-та година

По модните витрини в цял свят съществуват стотици хиляди модели костюми. За следващата година обаче мъжките костюми ще се отличават от своите предшественици. От десетилетия костюмът е неразделна част от мъжкия гардероб и дори да нямате чести поводи да го носите, не е излишно да имате поне един на свое разположение.

Модели мъжки костюми през 2020-та

1. Челната позиция оглавяват вталените костюми. Те са и най-търсените модели. Затова и разнообразието при тях през следващата година ще бъде най-голямо.

2. Едноредни костюми – те са най-предпочитани от мъжете, тъй като са и най-просто устроени. Основната им особеност за 2020-та година е, че копчетата ще бъдат преместени от противоположната страна на сакото, за по-лесно разкопчаване. Тези модели са подходящи за всеки повод, независимо дали е за офиса или извън него.

3. Двуредни костюми – сред най-добрите модели са строгите и брутални двуредни сака. Идеални са за официални събития и се отличават с два реда копчета и отвори.

4. Официален костюм от три части – това великолепно произведение на модното изкуство се превърна в реалност в началото на 20-ти век. Изтънчените мъже винаги се спират на този вариант – панталон, едноредно сако и елек. Всички три части се шият от един и същи плат. Последователите на добрия етикет твърдят, че е прието да се сваля елека, без да се иска разрешение за това.

5. Спортно-елегантни - те могат да се носят ежедневно, задължително за гардероба на всеки стилен мъж

6. Церемониални костюми - строго официални според повода - за сватба, за кумство, за кръщене и други

7. Костюми за бал - уникални и различни, винаги според сезона и актуалната модна тенденция. Те са за абитуриентите, които обичат да се различават и да изразяват ярко себе си.

Модели мъжки костюми според повода

Възможно е да притежавате перфектния костюм, който да очертава най-добрите страни на тялото Ви и едновременно с това да е ушит в любимия Ви цвят. Това обаче не означава, че е достатъчно да имате само един костюм или че той е подходящ за всеки повод.

1. Официални костюми – съществуват по няколко подкатегории за всеки тип костюм. За да вземете най-доброто решение, необходимо е да се запознаете с тях.

1.1. „Визитна картичка“ – този вид костюм е подходящ за тържествени церемонии като сватби (но само като гост), за погребения и бизнес срещи. Отличава се с това, че елекът има едно копче, панталоните са почти винаги раирани, а ризите – бели и с яка тип „пеперуда“. Костюмът е подходящ за черни обувки.

1.2. „Клуб“ – това всъщност не са костюми, а клубни сака. С тях ще сте облечени едновременно официално, но и ежедневно. Подходящи са за уреждане на бизнес сделки след края на работния ден. Саката могат да бъдат едноредни и двуредни, с две или три копчета. Панталоните може да са официални, може и да са дънки, стига да си подхождат, но вталените са за предпочитане.

2. Неофициални костюми – създадени са, за да опонират на официалните костюми и се фокусират върху индивидуалните черти и предпочитания на мъжа, който ги носи. Това означава, че може да комбинирате сако с дънки; жилетка с риза и панталон или да заложите на спортно сако, което да отива на повечето Ви дънки и панталони.

Други костюми от 2020-та

1. Бизнес слим костюм – отличава се със своята елегантност. Например, сиво каре с черна риза.

2. Английски костюм – олицетворение на строгата класика. Тези модели са най-подходящи за мускулести мъже. Материята е лъскава, предимно в по-тъмни тонове, и често се използват геометрични фигури или флорални елементи, за да придадат дълбочина на модела.

3. Италиански – пригодени за всеки тип тяло. Раменете на сакото са тесни, а панталоните – прави. Вероятно ще го срещнете в класическо морско синьо.

4. Американски – подходящи за по-закръглени мъже. Този модел е подходящ за неформални срещи. Цветовете са традиционни – черно, сиво, синьо. Сакото има заоблени ръбове и обикновено е с две копчета. Панталоните може да имат ръб.

5. Европейски – високите мъже с добро телосложение ще се чувстват отлично в този модел. Сакото е малко по-дълго, а раменете и панталоните са по-свободни.

Ако все още не сте открили своя костюм за 2020-та година, винаги можете да изберете най-доброто от всеки вариант и да създаде свой уникален стил.