Мъжки костюми - нови тенденции – 2022

24/06/2022

Съвременните модни тенденции при мъжете изискват моден костюм като част от мъжкия гардероб. Освен това основният мъжки гардероб е немислим без наличието на костюм в някой от стиловете. Дизайнерите са готови да предложат на мъжете разнообразни модели и вариации по отношение на модерните мъжки костюми, които със сигурност ще задоволят желанията дори на най-капризните и придирчиви представители на мъжкия пол.

Съвременните модели мъжки костюми се различават по кройката и силуета, използваните материали и декорация, цветовете и щампите, които ви позволяват да превърнете дори обикновените мъжки костюми в стилни, модерни и запомнящи се.

Сред топ моделите, силуетите, кройките, покритията и материалите при мъжките костюми за сезон 2022-2023 г. определено си заслужава да разгледате следните:

  • двуредни мъжки костюми
  • раирани, карирани, с орнаменти.
  • костюм от три части
  • със сатенен блясък
  • мъжки комбиниран костюм
  • мъжки спортен костюм
  • приталени.

Разнообразието от цветове на модните мъжки костюми за сезон 2022 г. е изненадващо. Тъмните нюанси на синьото, сивото, кафявото и черното са и ще бъдат на мода. Но не по-малко актуални ще бъдат и моделите на мъжки костюми в светли нюанси - кремаво, бежово, млечен нюанс, пудра и бяло.

Независимо дали се придържате към строг дрескод, или предпочитате неофициален стил на обличане, ще откриете разнообразие от модерни стилове и модели, които ще са идеални за вас.

Класическите модели костюми са особено сдържани и лаконични, както по отношение на нюансите, така и на кройката. Черното, сивото и синьото са цветовете, които са най-подходящи за класическия мъжки костюм. Класическият модел е представен от едноредно сако с правоъгълни ревери и две или три копчета. Предимството на този стил костюм е, че е подходящ за мъже с различно телосложение и на различна възраст, както и за всякакви събития - независимо дали става въпрос за сватба или за небрежно пътуване до офиса.

Когато става въпрос за събития със специална празнична атмосфера или с висока степен на важност, тогава си струва да разгледате модните мъжки костюми от три части, състоящи се от сако, жилетка и панталон в един и същи цвят и материя. В ежедневието такива костюми могат да бъдат леко неуместни, така че при ежедневна визия с този тип костюм трябва да се откажете от сакото или жилетката за стилен комплект.

Друг модерен вариант на мъжкия костюм е двуреден модел, чиято отличителна черта са двата реда копчета на сакото. Този стил на мъжкия костюм се характеризира със строгост и официалност, така че, не винаги е подходящ и актуален. Моделът на двуреден костюм изисква висока значимост на събитието и на събитието, за което е избран, за да бъде имиджът успешен.

Необичаен и изразителен мъжки костюм с принт на райета, който ще оживи ежедневната визия, както и ще добави нотка шик и блясък към стилните мъжки вечерни визии. Мъжките костюми на райета от три части и комбинацията от панталон и жилетка в лек летен стил са изключително оригинални.

 

Топ принтът в модните мъжки костюми 2022 г. е представен от каре, което през новия сезон е много разнообразно и нетрадиционно. Малкият и дискретен кариран принт във визията на мъжкия костюм ще бъде подходящ за офиса и бизнес срещите, докато контрастният и голям кариран принт изглежда чудесно в стрийт стил с модерен мъжки костюм.

Разнообразието от светли мъжки костюми през настоящия моден сезон е изненадващо голямо. Светлите и по-специално белите мъжки костюми изглеждат празнично и тържествено, като се вписват идеално в модните комплекти за топлия сезон. Горните бели костюми изглеждат стилно и нетривиално с леки ризи и мокасини.

Най-добрият избор за мъжете, които предпочитат практичността, ще бъдат модерните мъжки костюми в ежедневен, спортно-ежедневен и спортно-елегантен стил, които се отличават с ненатрапчиви линии и материали. Характерни за костюмите в ежедневен вариант могат да бъдат и ярките щампи или нюанси, свободната горна част и заострените долни части на панталоните.