Мъжки ризи - актуални модни тенденции - пролет/лято

20/03/2020

Мъжки ризи - актуални модни тенденции - пролет/лято

Мъжки ризи - нови и актуални тенденции

Ако трябва да опишем модните тенденции при мъжките ризи през настоящия сезон само с една дума, то това е „свобода“. И разбирайте това с по-разкроените и свободни дизайни на ризите, необичайните цветове, шарки и платове. Изборът е толкова богат, че всеки, дори най-големият скептик, може да намери нещо за себе си.

Ризи и панталони в един тон

Всъщност, не само в един тон, но и с еднакви шарки, райета, карета и още каквото Ви дойде на ума. Тази тенденция ще видим през лятото, когато ще излязат ризи и къси панталони в еднакви цветове. Дизайнерите препоръчват под ризата да носите тениска  в различен цвят и да комбинирате с маратонки и дълги чорапи, ако искате да сте в крак.

Ризи с дълбоко деколте

Подходящи са за клубове и нощни заведения и то за наистина топло време. Дълбокото деколте на практика стига до ръба на панталоните Ви, докато платовете са доста ефирни и гладки, но не и прозрачни. Стилът е вдъхновен от испанските тореадори, като се изключват всички украшения, бялата риза и червения пояс и е оставена само пряма мъжественост.

Цветовете на есента

Да, странно е, но през пролетта и лятото стават актуални много от цветовете не есента – керемидено червено, тиквено оранжево, горско зелено, охра, червеникаво-кафяво, кремаво и подобни. Ризите имат стандартна кройка и размери, но се комбинират с костюми в сходни или подходящи цветове, например – оранжева риза с кафяв костюм или червена риза с розов костюм. По-неутралните варианти са тъмнозелена риза със светлокафяв костюм и тъмночервена риза с блейзър цвят бордо. Обувките варират между мокасини, сандали и официални.

Принт

Не какъв да е принт, а тигров и леопардов. Тези шарки правят изненадващо завръщане и, дори да не искате, трябва да имате поне един модел в гардероба си. Тигровите шарки в оранжеви тонове изпъкват най-силно на черен панталон с черна вратовръзка. Само Версаче знае как да превърне този принт във висша мода, без да изглежда евтино или изтъркано.

Абстрактни ризи

Представете си мастило във вода – това са най-търсените мъжки ризи за лятото. Комбинациите от цветове са неочаквани и винаги улучват в десетката. Обикновено са с бяла основа, върху има някакъв „разливащ“ се цвят, но можете да намерите модели в черно с неонови цветове. Изключително подходящи за дискотека.

Ако трябва да обобщим сезон пролет/лято, то ще е с многообразието. Тази година единствените по-официални модели сред мъжките дрехи бяха костюмите, но при ризите дизайнерите използваха въображението си и цялата възможна палитра от цветове и шарки.

Ризи от сатен

Започват да се шият още през 50-те години на миналия век и бързо стават любими на редица дизайнери. Тази година сатенените ризи се завръщат по бутиците – ултра тънки, лъскави, с повърхност, подобна на течно огледало. Тенденцията се зароди първо в Париж с моделите в лимонено жълто и оранжево с тъмни шарки.

Ризи за боулинг

Това са шарени ризи с къс ръкав и много широки ревери с отворено и дълбоко деколте. Определено не са за офиса, но облечете ли риза за боулинг, веднага ще се заредите с добро настроение.

Трансперантни ризи

Тези ризи не са за всеки вкус или стила – това са модели от полупрозрачна материя. Ако тренирате редовно във фитнеса, подобна риза само ще Ви направи комплимент. Предлагат се във всички цветове, имат копчета и якичка. Може да се комбинират с бял или черен потник. Нямате нужда от вратовръзка – очевидно, тази риза далеч не е официална.

Големи ризи Оксфорд

Бели, сини или лилави – независимо от цвета, райето е задължително. Както и по-големият размер на ризата. Комбинират се с широки панталони до коляното или официални, разкроени панталони. Тази тенденция е реверанс към модата от 80-те и 90-те, когато никой не е щадял плат и високата талия е била малко над пъпа.

Разгледайте нашите актуални модни предложения - мъжки ризи онлайн тук  : https://montre.bg/rizi