Тенденции през есента за мъжките сака

22/08/2020

Тенденции през есента за мъжките сака

На пазара ще откриете безброй модели мъжки сака, но независимо от стила, материята и броя копчета, те се делят основно на два типа – структурирани и деструктурирани. Структурираните сака подчертават извивките на тялото, придавайки на раменете подходяща ширина, която е символ на доверие; лека извивка в талията, която е символ на елегантност, и още една извивка, тип „лодка“, в края на всеки ръб за свобода и стил. Структурираните сака изглеждат по-богати, изискват качествена материя и добре обмислена кройка. Каквото и да комбинирате с такова сако (риза, вратовръзка), то ще доминира и винаги ще стои на преден план. Подходящи са както за празници, така и за делници.

Деструктурираните сака са по-свободни, пригаждате се към дългите работни дни в офиса. Обикновено са по-тънки и удобни, могат да имат повече копчета, подобно на традиционните сака. Някои модели опитват да блеснат с външен шев или повече джобове, но като цяло тяхното предназначение свършва до „връхна дреха“.

Топ есенни сака

1. Керемиденочервено – платът обикновено е от вълна и има три копчета. Освен че този нюанс е традиционно есенен, червеното винаги се е асоциирало с много силни, дори противоречиви емоции – гняв, любов, желание за власт. В света на бизнеса червеното е цветът на лидера. Комбинирайте керемиденочервено сако с карирана риза без вратовръзка и удобни сини дънки. Тениска или обикновена блуза с V-линия са също приемлива алтернатива.

2. Тъмносиньо двуредно – тъмносиньото е богат, елегантен цвят, който се носи от пресметливи, интелигентни и хладнокръвни мъже. Стилът е консервативен, изчистен и привлекателен. Всеки бод лъха на професионализъм. В двуредно сако ще изглеждате като човек, на когото може да се има доверие и който знае как да си върши работата. Комбинирайте с риза, блуза и панталон в по-светли тонове, иначе рискувате да изглеждате в очите на околните леко плашещ.

3. Тъмносиво – това не е просто тъмносиво, ежедневно сако – това е комбинация вълна, кашмир и коприна, които придават на сакото структура, привлекателност и лек блясък. На пръв поглед изглежда нереалистично добре, а и е твърдо леко на допир, но скоро ще разберете, че всъщност е доста удобно, дишащо и подходящо за защита в хладно време. Въпреки че стилът е повече откъм елегантната страна, можете да го носите и в ежедневието. Комбинирайте с пуловер с V-линия, за да се виждат ризата и вратовръзката Ви. Панталонът може да е в различен цвят, но задължително два тона по-светъл от сакото.

4. Светлосиньо – есента не се асоциира само с продължителни дъждове, листопад и настъпващата зима. Есента е и носталгия по лятото. Ако искате да си откраднете още няколко слънчеви дни, изберете светлосиньо сако с мотиви. Най-интересни са моделите, при които се преплитат памучни и вълнени нишки в различни цветове, като жълто и зелено, които придават на сакото „морски“ привкус. Тези сака се комбинират само и единствено с бели дрехи. За работа може да пробвате тъмни дънки или панталон с бяла риза. Единствено на вратовръзката е позволено да е в жълто, кафяво или тъмночервено.

5. Капучино – ако искате да се впишете напълно в сезона, потърсете сако в светлокафяво или някаква вариация на кафявото, включително нюанса капучино. Кафявото е символ на земята, на спокойствието и стабилността. Асоциира се с уравновесена и топла натура, сигурност и уют. Това е и цветът на семейните мъже. Светлокафявото сако се комбинира с бяла или синя риза. Пробвайте и с тъмнокафяв елек или панталон в същия цвят, за да създадете контраст.

6. Черно – може да не е особено оригинално хрумване, но е комфортно. Особено когато бързате за работа или за среща и не знаете какво да облечете. Черното подхожда на всичко, слива се с тълпата и не набива на очи, и все пак си остава елегантно и подходящо за всеки повод. Черното е универсален цвят, който ще продължава да стои на витрините сезон след сезон.

Всички мъжки сака можете да разгледате и онлайн в нашия магазин тук : https://montre.bg/saka