Ризи

Показване:
Подреждане по:

Вталена мъжка риза бяла с кант бордо

Елегантна мъжка риза декорирана с кант в цвят бордо. Подходяща да се носи както в спортно-елегантен ..

49.00лв

Вталена мъжка риза тъмносиня принт каре

Луксозна мъжка риза с принт каре. Интересен десен, който ще ви открои от останалите. Като допълнение..

49.00лв

Мъжка вталена риза бяла с тъмносин кант

Елегантна бяла риза декорирана с тъмносин кант. Подходяща за носене както с костюм, така и в спортно..

49.00лв

Вталена мъжка риза бяла със светлосини точки

Елегантна мъжка риза с вталена кройка. Дискретно декорирана със светлосини точки и тъмносин кант при..

49.00лв

Вталена мъжка риза черна с дискретна декорация

Вталена мъжка риза от висококачествен сатиниран памук. Изискана и впечатляваща, подходяща за специал..

59.00лв

Вталена мъжка риза бяла с едра синя декорация

Луксозен и екстравагантен модел подходящ за летния период. Кройката е вталена съобразена с вкуса на ..

79.00лв 29.00лв

Вталена мъжка риза цветен десен тюркоаз

Вталена мъжка риза игрив десен на кръгове и цвят няколко нюанса тюркоаз. Модерен модел отговарящ на ..

79.00лв 29.00лв

Вталена мъжка риза цветен десен

Вталена мъжка риза в синьо кафява гама. Интересен и модерен модел в синхрон с летните месеци. Подход..

79.00лв 29.00лв

Вталена мъжка риза в зелен цвят с флорална декорация

Елегантна и вталена мъжка риза с дискретна декорация на яката и маншета на ръкава. Материята е комби..

79.00лв 49.00лв

Риза бяла на лилави точки

Вталена риза, актуален slim fit модел с принт лилави точки. ..

69.00лв 29.00лв

Ризи

Мъжки Ризи от Montre.bg

Ленът е познат на човечеството много преди появата напамучните платове, заради което и първите ризи са били направени от лен.Първоначалният им вид е бил далеч от онзи формален и консервативен дизайн,който познаваме, тъй като и предназначението им е било друго. Ризите са сеползвали главно като долно бельо, а като нощница – едва след 16 век. Били садълги до коляното, бели и леко груби, с широки ръкави, като постепенно, главнопод влиянието на мъжките палта и сака, ризата е започнала да се шие все по-късо,надиплена на места, с украса и все по-големи яки. В даден момент бялата риза епредставлявала мерило на социалния статут, а широчината на яката – определенатитла.

 

Материя

Ризите са се шиели не само от лен, но и от памук, вълна икоприна. По-бедните са ползвали рамия и коприва (днес също има ризи отприродни, натурални материали, но са много по-трудни за откриване и многопо-скъпи от своите полиестерни алтернативи). В наше време ризите се шиятаосновно от памук или полиестер, понякога и в комбинация с еластан. Основнатаразлика не е в цветовете и шарките, колкото в плътността на материята и релефа.

 

Според кройката

Ризите биват класически – широк торс и широки ръкави, приизработката им се ползва повече плат. Положителната черта е, че осигуряват свободана движенията, а отрицателната – че не изглеждат особено привлекателно. Вторияттип ризи са вталените – при тях всичко е по-плътно, прилепено към тялото.Положителната черта е, че изглеждате перфектно, отрицателната – ограничавадвиженията и не са добре проветриви, особено ако са от изкуствена материя.Третият вид е създаден от горните два – нарича се модерна кройка и епредпочитан от шивачите и стилистите, тъй като предлага най-доброто от миналотои настоящето. Съществува и четвърти тип риза – много вталена, която е такаплътно прилепнала към тялото, че както и да застанете, ще се набръчка; не еудобна за носене и е подходяща само за определен тип телосложение.

 

Според повода

Най-известни са формалните ризи – те се шият в строгоопределена гама от цветове – най-често монохромни. Ще ги срещнете в бяло исветлосиньо за офиса и в черно и бяло за приеми и вечери. При неформалните ризиима по-голям избор, не само откъм цветове и дизайн, но и откъм материи.Неформалните ризи се делят строго на зимни и летни, като зимните са по-тежки, стъмни цветове, докато летните са ушити от по-леки материи, могат да иматповтарящи се мотиви или флорални мотиви като хавайски цветя, папагали и т. н.

 

Избор на първата риза

Специалистите съветват когато избирате първата си риза, даобърнете специално внимание на материята, от която е изработена. Изкуственитематерии са на по-достъпни цени, но естествените издържат години наред. Ако неможете да изберете сами цвят, заложете на бялото – това е отлично начало.Материята не трябва да е нито много лека, нито твърде плътна, за да Ви дадевъзможност да носите ризата, независимо от сезона.

 

Стилистите препоръчват да избягвате ризи с джоб или поне даотложите този избор напред във времето. Когато започнете да комбинирате ризитес костюмите си, запомнете, че бялото остава назад, за по-официален повод(черен/тъмносин костюм) или за лятото, докато с пастелните цветове ще Ви енужна риза, например, в светложълто или светлосиньо, а за зимните костюми –риза релефна и по-плътна.

 

В случай, че се нуждаете от нещо не толкова формално, но всепак официално, специалистите препоръчват ризите на райета. Дебелината на райетоняма никакво отношение към етикета и зависи изцяло от Вашите предпочитания.Може да се комбинира с всякакви костюми, особено ако е в бяло и светлосиньо.Добра алтернатива на райето е карето, което клони повече към неформалнитемодели.
В днешно време за всеки уважаващ себе си делови мъж се счита проява на добър вкус да има в гардероба си богат избор от висококачествени маркови ризи. В мъжката мода на ризата се обръща изключително голямо внимание. Ризите, съчетани с мъжки делови костюми или със спортно-елегантни мъжки облекла, говорят много за статуса на своите собственици. Мъжки облекла с изчистен стил и ризи в неутрални тонове обикновено се носят от дейни хора, за които са присъщи точността и добрите маниери. Мъжката мода в спортно-елегантен стил с характерни цветни ризи от своя страна говори за енергични мъже, които обичат да се наслаждават на живота. 


Обща оценка :
4.86 (97%) 24 votes

Обратна връзка

Loading...