Костюми

Показване:
Подреждане по:

Втален мъжки костюм тъмносин в две части

Втален мъжки костюм в тъмносин цвят, две части и структура на плата. Изключително изискан модел, съз..

260.00лв

Втален мъжки костюм черен със ситно райе

Втален мъжки костюм черен с дискретно райе две части. Сакото е с вталена линия, един шлиц и две копч..

220.00лв

Втален мъжки костюм сиво каре в три части

Стилен мъжки костюм в сив свят и дискретно тъкано каре в три части. Елегантен модел подходящ за сват..

320.00лв

Втален мъжки костюм син в две части

Изискан модел в цвят синьо и съставен от две части - сако и панталон. Подходящ е за сватби, кумуване..

329.00лв 260.00лв

Втален мъжки костюм три части в цвят марсала

Втален мъжки костюм съставен от сако, панталон и елек. Модерен и различен цвят марсала актуален за с..

389.00лв 290.00лв

Втален мъжки костюм черен смокинг

Втален мъжки костюм черен смокинг. Нов модел подходящ за сватба, бал и всякакви светски и вечерни съ..

370.00лв 270.00лв

Втален мъжки сив костюм в три части

Модерен мъжки сив костюм в три части съставен от сако,панталон и елек. Подходящ за сватба, кумство, ..

390.00лв 290.00лв

Втален мъжки костюм парламент с бял елек

Изключително модерен цвят парламент за сезона в комбинация с бял елек, което го прави интересен и ра..

389.00лв 290.00лв

Втален мъжки костюм син с елек айвъри

Изискан мъжки костюм в цвят син меланж в комбинация с елек цвят айвъри. Модела е с едно копче и два ..

389.00лв 290.00лв

Втален мъжки костюм небесносин със сив елек

Втален костюм в цвят небесносиньо в комбинация със сив елек. Модела е с едно копче и два шлица, а ма..

389.00лв 149.00лв

Втален мъжки костюм бордо с бял елек

Модерен втален костюм в цвят пепел от рози. Интересен модел с едно копче и два шлица в комбинация с ..

389.00лв 290.00лв

Костюми

Мъжки костюми от Montre

Модата, каквато я познаваме днес, води началото си почти изцяло от мъжкия стил на обличане. Мъжете са били онези, които първи са носели грим – било то фараони, или обикновени ловци. Мъжете първи са носели обувки на ток, макар и предимно в двора на френския крал. Розовото е бил мъжки цвят преди фабриките за бебешки дрешки през 20 век да решат обратното.

 

Днес костюмът се носи както от мъже, така и от жени, но за съвременния му облик са отговорни няколко личности и исторически факти. Вталеното сако за пръв път е представено на света от Чарлз II през 17 век, а няколко години по-късно военните започват да шият дрехите си с възможно най-малко излишен материал. Представата за класа и модерност се променя и за да бъде човек стилен, не са му необходими метри дантела и перли.

 

Истинският подем на костюма обаче идва с индустриалната революция и появата на бизнесмените, които не са могли да продават и купуват стока без подходящо облекло. Което, по тогавашните стандарти, е било почти винаги черно.

 

Съвременният облик на костюма

Днес костюмите се състоят от две или три части – сако, панталон и елек. За допълнителни аксесоари се смятат елече, вратовръзка, копчета за маншети, колан и други. Модните дизайнери са на мнение, че колкото повече катове дрехи носи един мъж, толкова по-интелигентен изглежда.

 

Видове костюми

Според начина на изработка, костюмите биват шити по поръчка или „готови-за-обличане“. И двата случая зависят изцяло от финансовите Ви възможности и поводът за покупката. Колкото по-официално е събитието, толкова повече ще се нуждаете от шивач, дори да е само за преправяне на подгъвите.

 

Според кройката костюмите биват вталени, модерни, класически и стандартни.

            - вталени – следват линиите на тялото, не позволяват свободни движения и не са подходящи за определен тип телосложение;

            - модерни – много приличат на вталените костюми, имат само по едно копче и могат да се комбинират с потник. Има ги във всяко списание и на практика така бива представян „съвременния мъж“;

            - класически – свободно падащи ръкави и панталони, без точно определена кройка. Виждали сте такива костюми по черно-белите фотографии и филми. Днес се носят рядко и са станали символ на безвкусица и безпаричие;

            - стандартни – по-вероятно е да попаднете на такъв тип костюм. Ще го познаете по броя копчета – две или три. Кройката е удобна, ежедневна. Това е облекло за офис, вечери и срещи. Платовете варират от полиестер до коприна.

 

Според сезона костюмите могат да са по-леки, тежки; с подплата или без.

            - зимни – шият се от вълна, кашмир, туийд, бархет, шеврон. Цветовете са предимно тъмни – сиво,черно, кафяво, но в модните къщите ще срещнете и по-ярки, провокативни модели;

            - летни – шият се от лен, памук, крепон. Някои имат подплата, но повечето са без. Цветовете са свежи и леки, като доминира светлосивото. Представата на модните къщи за летни костюми са вталени модели със скъсени крачоли и флорален десен. Всъщност, преди популяризацията на Свети Валентин, шоколада и картичките, цветята са били мъжки символ и най-големите завоеватели, като Александър Велики, са садели цветя в градовете, през които са минавали.

 

Части на костюма

1. Сако – първоначално сакото можело да се шие в различен цвят и да е от различен плат, докато шивачите стигат до извода, че с панталона трябва да си приличат. Под влиянието на конните надбягвания обаче се появява спортното сако, което се шие от различна тъкан, има отличителен хастар и може да се носи както с панталон, така и с дънки. Саката имат стандартна дължина, като ръкавите са малко по-дълги. Задната част може да има една, две цепки или да няма никакви. Видът на реверите е най-сигурният показател колко официален е костюма – по-широки и къси са обикновените, а издължените и тесни са по-резервирани.

2. Панталон – класическите модели са с висока талия и ръбът им стига до обувките. Панталонът може да е прав, без ръб или с единичен или двоен ръб. Някои модели имат подгъв, други – тиранти. Джобовете обикновено са четири, два или декоративни.
Съвременният мъж се старае винаги да изглежда ефектно и представително - особено когато му предстои важно мероприятие. Моделите официални мъжки костюми,които ще намерите в нашия каталог, са ушити от висококачествен плат и отличаващи се с оригинална кройка. Основен принцип в мъжката мода е индивидуалността, така че всеки мъжки костюм е уникален сам за себе си - той трябва да бъде ушит не само според физическите данни, но и според светоусещането и самочувствието на мъжа, който ще го носи.  Разполагаме с богат избор на мъжки костюми - от спортно елегантни, до класически и официални.
Обща оценка :
4.75 (92%) 19 votes

Обратна връзка

Loading...