Панталони

Показване:
Подреждане по:

Втален мъжки черен панталон

<p>Обичаш ежедневните и по-лесни за съчетаване с други цветове дрехи? Искаш да изглеждаш стилн..

89.00лв

Модел: 4066
42 44 46 48 50 52

Втален мъжки панталон графит с еластан

<p>Ако искаш да привлечеш погледите на всички дами, определено трябва да изглеждаш елегантно и..

89.00лв

Модел: 4055
30 33

Втален мъжки панталон син със структура

<p>Ако си от мъжете, които държат на външният си вид, няма как да нямаш поне един панталон в ц..

79.00лв

Модел: 4054
36

Втален мъжки панталон кафяв

<p>Ако търсиш удобен панталон, който да е и модерен и стилен, заложи на класически цвят. Ние и..

89.00лв 59.90лв

Модел: 4051
31 36 38

Втален мъжки панталон черен със структура и еластан

<p>Обичаш класическите и по-лесни за съчетаване с други цветове дрехи? Искаш да изглеждаш стил..

89.00лв 59.90лв

Модел: 4045
31

Втален мъжки панталон тъмносин със структура на плата и еластан - 4044

<p>Искаш ли да бъдеш модерен, стилен и елегантен както в ежедневието си, така и за вечерни съб..

89.00лв

Модел: 4044
36

Втален мъжки панталон в цвят пепел от рози с басти и еластан

<p>Искаш ли да бъдеш модерен и запомнен благодарение на своя стил и класа? Ако да, имаш нужда ..

89.00лв 59.90лв

Модел: 4043
Панталони

Мъжки панталони от Montre.bg 

Най-старият панталон в света е открит в Китай и е отпреди 33века. Не е ясно точно кога и как са измислени панталоните, но е сигурно, чепървоначално те дори не са влизали в ежедневното облекло на нашите предци.Полата, роклята и робата са се носели както от царе, така и от царици.Римляните дори са смятали за варварски племената, които са предпочиталипанталоните. Модата се обръща с появата на християнството, което, според някоинеправилни тълкувания, задължава мъжете да носят панталони, а жените – рокли.Това се оказва и по-практично, тъй като мъжете са воювали и са яздели коне,докато жените са имали заседнал живот и почти през цялото време са били бременни.

 

Еволюцияна панталона

Преди да добият днешния си облик, панталоните са се шиеликато бричове и са се носели в комплект с ливреи от лакеи, кочияши и другичленове на прислугата. По-късно бричовете стават незаменими в ездата. Днесбричове се наричат прилепнали спортни панталони от еластан.

 

Панталонъти работното място

Бричовете са били изключително неудобни за работа, особеноза работническата класа, затова са започнали да се шият все по-надолу къмколяното и от все по-евтини, невзрачни платове. През Викторианската ерагосподата от буржоазията също са открили предимствата на панталона и така постепеннопанталонът си намира окончателно място в мъжката мода. Названието си панталонътполучава от един герой на италианския театър „Панталоно“, който е обожавалпарите, макар името му да означава „стар глупак“.

 

В 21век

Панталоните днес са известни главно като части от костюм илидруго формално облекло. Грубо се делят на панталони с висока и с ниска талия.Стилистите препоръчват при избора си на панталон да залагате на класическатакройка, при която талията е висока и при която платът под пояса не е нитоизлишен, нито обран. И двете са недопустими при носенето на панталон, тъй катов единия случай се образуват много излишни и нелицеприятни гънки, а при вторияслучай материята се впива и очертава онова, което иначе трябва да останескрито.

 

Материятана панталона

Днес панталоните се шият от всякакви материи, катодизайнерите се съобразяват с цветовете на сезона, а фабриките за масовопроизводство – с възможностите на купувача. Днес рядко можете да откриете евтинпанталон, който да не се набира под пояса и бедрата Ви, както и да имаподходяща дължина. Причината е в евтината материя, която е по-лека и дори сотлична кройка, панталонът не може да стои изправен. Самите потребителипредпочитат по-леките материи като лен и памук за лятото.

 

Кактрябва да се носи панталон?

Класическите панталони се шият от тежък плат, най-честопримесен с вълна или памук. Тежестта изглажда гънките и придава изчистен иелегантен вид на материята. Добре е под пояса да имате единично, двойно илидруг вид плисе. Това осигурява свобода на движенията. Завършеният вид напанталона е следствие на правилното съчетание между колан и обувки. Можете дазамените колана с тиранти.

 

Ръбът на крачолите е също нещо много важно при носенето напанталон, тъй като те имат специфична дължина. Днес е модерно крачолите да сеносят навити или умишлено скъсени, за да издължават фигурата. Стилистите непрепоръчват този начин на обличане, а вместо това насърчават потребителите даизбират крачоли леко скъсени отзад и по-дълги отпред. Така се създава баланс икогато носите обувки, панталонът ще изглежда съразмерен от двете страни.

 

Как нетрябва да се носи панталон?

В никакъв случай не позволявайте крачолите да докосватземята или да са набрани около глезена. Това е признак на немарливост инепознаване на собствената си фигура, което ще остави лошо впечатление набизнес партньорите Ви и околните. Също така, избягвайте панталони, които сатвърде тесни или с ниска талия и които видимо очертават корема Ви. Добреушитият панталон може да прикрие всички Ваши несъвършенства.Панталоните са изключително важна част от гардероба на един мъж. Разнообразието от модели при тях е много голямо и предлага най-различни комбинации и смели решения. Освен че изглеждат добре, панталоните са практични и удобни. Важен фактор при правилния избор на панталони е точното определяне на размерите, които трябва да са съобразени с фигурата на бъдещия собственик.

Панталоните могат да бъдат издържани в класически или в спортно-елегантен стил. Направете своя избор от мъжка мода в нашия онлайн магазин и постигнете ослепителна и модерна визия!


Оценка 4.9 от 147 гласа.

Обратна връзка