Сака

Показване:
Подреждане по:

Вталено мъжко сако светло кафяво кадифе

<p>Искаш ли да направиш визията си по-стилна и елегантна? Направи го с правилното сако. Ние см..

145.00лв

Модел: 2046
48 50

Вталено мъжко сако черно кадифе

<p>Искаш да бъдеш стилен, елегантен и модерен? Ние имаме предложение, което определено ще ти д..

145.00лв

Модел: 2045
48 50

Вталено мъжко сако в светлосин цвят и структура

<p>Синият цвят е красив, нетипичен и привличащ вниманието. Ето защо това вталено сако е точно ..

139.00лв

Модел: 2039
46 54
Сака

Мъжки сака от Montre

Първоначално мъжкото сако много е приличало на днешните палта заради дължината си и материята, от която се е шиело. Някои историци твърдят,че мъжкото сако е вдъхновено от туниките на работническата класа, а други – от новата модна вълна сред благородниците. Факт е обаче, че първите сака са се носели отвисшето общество, дори от лакеите. Днес мъжкото сако може да е част от мъжки костюм или не, да се носи на официални поводи, срещи и дори пикник; актуален е както замъжете, така и за жените.

 

Кройка

Има три основни кройки мъжки сака, на които да обърнете внимание. Първият вид мъжко сако е обикновената кройка, при която талията е по-свободна. Този модел мъжко сако е предпочитан заради удобството и свободата на движенията. Вторият вид кройка на мъжко сако е вталената, при която талията е чувствително изразена. Този модел вталени мъжки сака (спортно-елегантни мъжки сака) е по-официален и привлекателен. Вталени мъжки сака е кройката предпочитана от по младите, но последните тенденции в спортно-елегантната мъжка мода показват интереса на господа от всички възрастови групи към вталени мъжки сака. И  последната кройка е съчетание между вталена талия и изпъкнал гръден кош – античната визия за мъжката пропорционалност и красота.

 

Силует

Съществуват два вида сака според формата на силуета. Първият вид е неструктурираният силует (известен още като „италиански“ това са спортно-елегантни мъжки сака) – при него рамената са по-отпуснати и плавно преминаващи към ръкавите. Вторият вид мъжки сака е структурираният силует (известен още като „английски“), при който рамената са леко повдигнати и имат строги, изчистени линии и понякога се предлага с подплънки, които да засилват този ефект.

 

Редове

Саката се делят на копчета на два реда или на един ред. Двуредните мъжки сака са първите създадени изобщо, затова и се смятат за ретро или твърде официални. Освен това, те имат повече плат отпред, което ги прави предпочитани за зимата. Рядко ще ги срещнете по магазините, защото те са почти спрени от производство след Втората световна война, тъй като са смятани за неикономични заради излишния плат, с който се шият(но въпреки това отново се връщат на мода но с по съвременен и изчистен дизайн). Мъжки сака с един ред копчета са най-разпространени и дори военните униформи предпочитат този стил.

 

Копчета

Мъжкото сако може да има едно, две, три и повече копчета. Може ида е без копчета. Мъжки сака с повече от три копчета обикновено се носят от по-високи мъже, за да изглеждат телата им пропорционални, но надали ще срещнете подобни модели по витрините. Мъжките сака без копчета не се препоръчват за ежедневието, както и моделите с едно копче, които се смятат за най-официални иобикновено са част от смокинг. Най-разпространени са мъжките сака с две и три копчета. Независимо от Вашия избор, трябва да знаете, че има неписано правило в дрескода и това е, че най-долното копче никога не се закопчава. Ако искате да изглеждате по-формални, закопчейте първите две копчета, но третото винагиостава свободно.

 

Ревери

Макар да не изглеждат от такова голямо значение, реверите създават определени впечатления у околните. Вследствие на техническите промени по мъжкото сако, яката и реверите започват да кореспондират, докато се превръщат в неразделна цялост. Шивачите и до днес обаче „отбелязват“ тази част, където реверите и яката се застъпват. От тук реверите могат да бъдат по-тесни, с два върха или с един – това са по-често срещаните. Широките ревери с остри и издължени ръбове са характерни за двуредните сака (ще ги срещнете във всички гангстерски филми). Има и варианти, при които реверите плавно преминават през яката като една линия и това са именно официалните модели сако с едно копче. Понякога, за по-силен ефект, реверите се правят от различна, по-лъскава материя като коприна.

 

Джобове

Най-сигурният начин да разберете какъв точно модел е сакото са джобовете. Официалните сака имат джоб за кърпичка от лявата страна, блейзърите имат дълбоки джобове, а при спортните сака джобовете напомнят на ръбове и са едва забележими.

 

Цепка

Има три основни модела мъжки сака – с една цепка, който е най-разпространен; с две – който е предпочитан от дизайнерите, но се шие по-рядко и е трудно откриваем; и модел без цепка, който е по-строг и изчистен.

 

Ръкави

Броят на копчетата обикновено е четири. Копчетата могат да са раздалечени, близки или застъпващи се.
Сакото е детайл от мъжкия гардероб, който позволява на всеки представител на силния пол да изглежда красиво, мъжествено и стилно не само на работа, но и на романтична среща, официална вечеря или тържествено мероприятие. В нашия онлайн магазин за мъжка мода, вие ще намерите най-богатия избор от мъжки сака за класически делови костюми и спортни-елегантни мъжки сака,отличаващи се с перфектна изработка, елегантна визия и висококачествени материали.

Често задавани въпроси

Как да избера правилния размер на мъжки сако?

Измерването на бюста, раменете и дължината на ръкавите е ключово за определяне на размера. Уверете се, че сакото е комфортно в областта на гърдите и раменете, и че ръкавите завършват точно над китките.

Как да го съчетая с останалата част от облеклото?

Мъжките сака могат да бъдат съчетани с разнообразни дрехи - от формални ризи до спортни тениски и дънки, в зависимост от случая и стиловете.

Какъв цвят сако е най-универсален и лесен за комбиниране?

Саката в тъмни тонове като черно, синьо или сиво са класически и универсални, лесни за съчетаване с различни цветове и десени.

Как да поддържам сакото си?

Винаги следвайте указанията на етикета за грижа на вашето сако. Някои са подходящи за пране в пералня, докато други може да изискват химическо чистене.

Каква е разликата между спортно сако и официално сако?

Спортните сака обикновено имат по-лежерна кройка и са изработени от по-обикновени материали, докато официалните сака са по-структурирани и изработени от по-фини тъкани.

Какво означава „кройка“ при саката и какви са основните видове?

Кройката се отнася за формата и структурата на сакото. Основните видове кройки са "slim fit", "regular fit" и "loose fit", които отговарят съответно на стеснена, стандартна и по-широка кройка.

Мога ли да нося сако през всички сезони?

Да, но материалът и тъканта на сакото могат да диктуват през кой сезон е най-подходящо да го носите. Леки и дишащи материали са идеални за пролетта и лятото, докато по-тежки и топли тъкани са подходящи за есента и зимата.

Мога ли да нося сако с дънки?

Абсолютно! Саката могат да бъдат страхотно съчетани с дънки за полуформален или кежуъл вид, особено ако сакото е от по-лежерен тип.Оценка 4.8 от 45 гласа.

Обратна връзка