Сака

Показване:
Подреждане по:

Вталено мъжко сако в тъмносин цвят

Тъмносиньо мъжко сако. Вталена кройка с едно копче и един шлиц. Материята съдържа еластан, който го ..

139.00лв

Вталено мъжко сако син парламент

Вталено сако в цвят парламент. Вталена кройка с едно копче и един шлиц. Удобен модел благодарение на..

139.00лв

Мъжко сако Regular fit графит каре

Мъжко сако графит с дискретно бордо каре. Моделът e Regular fit подходящ за мъже харесващи класическ..

139.00лв

Вталено мъжко сако в цвят маслено зелено

Вталено сако решено в цвят маслено зелено. Интересен модел подходящ за всякакви поводи, както и за е..

139.00лв

Вталено сако брик букле

Сако с удължена линия, вдъхновено от ретро мантото.Материята е букле, цвят брик...

179.00лв 89.00лв

Вталено синьо сако манто букле slim fit

Вталено синьо сако манто букле.Със страхотната си вталена кройка това сако е завършващ елемент за вс..

179.00лв 89.00лв

Сака

Мъжки сака от Montre

Първоначално сакото много е приличало на днешните палтазаради дължината си и материята, от която се е шиело. Някои историци твърдят,че сакото е вдъхновено от туниките на работническата класа, а други – от новатамодна вълна сред благородниците. Факт е обаче, че първите сака са се носели отвисшето общество, дори от лакеите. Днес сакото може да е част от костюм или не,да се носи на официални поводи, срещи и дори пикник; актуален е както замъжете, така и за жените.

 

Кройка

Има три основни кройки при саката, на които да обърнетевнимание. Първият вид е обикновената кройка, при която талията е по-свободна.Този модел се предпочитан заради удобството и свободата на движенията. Вториятвид е вталената, при която талията е чувствително изразена. Този модел епо-официален и привлекателен. Последната кройка е съчетание между вталена талияи изпъкнал гръден кош – античната визия за мъжката пропорционалност и красота.

 

Силует

Съществуват два вида сака според формата на силуета. Първиятвид е неструктурираният силует (известен още като „италиански“) – при негорамената са по-отпуснати и плавно преминаващи към ръкавите. Вторият вид еструктурираният силует (известен още като „английски“), при който рамената салеко повдигнат, имат строги, изчистени линии и понякога се предлага сподплънки, които да засилват този ефект.

 

Редове

Саката се делят на копчета на два реда или на един ред.Двуредните сака са първите създадени изобщо, затова и се смятат за ретро илитвърде официални. Освен това, те имат повече плат отпред, което ги правипредпочитани за зимата. Рядко ще ги срещнете по магазините, защото те са почтиспрени от производство след Втората световна война, тъй като са смятани занеикономични заради излишния плат, с който се шият. Саката с един ред копчетаса най-разпространени и дори военните униформи предпочитат този стил.

 

Копчета

Сакото може да има едно, две, три и повече копчета. Може ида е без копчета. Саката с повече от три копчета обикновено се носят отпо-високи мъже, за да изглеждат телата им пропорционални, но надали ще срещнетеподобни модели по витрините. Саката без копчета не се препоръчват заежедневието, както и моделите с едно копче, които се смятат за най-официални иобикновено са част от смокинг. Най-разпространени са саката с две и трикопчета. Независимо от Вашия избор, трябва да знаете, че има неписано правило вдрескода и това е, че най-долното копче никога не се закопчава. Ако искате даизглеждате по-формални, закопчейте първите две копчета, но третото винагиостава свободно.

 

Ревери

Макар да не изглеждат от такова голямо значение, реверитесъздават определени впечатления у околните. Вследствие на техническите променипо сакото, яката и реверите започват да кореспондират, докато се превръщат внеразделна цялост. Шивачите и до днес обаче „отбелязват“ тази част, къдетореверите и яката се застъпват. От тук реверите могат да бъдат по-тесни, с двавърха или с един – това са по-често срещаните. Широките ревери с остри ииздължени ръбове са характерни за двуредните сака (ще ги срещнете във всичкигангстерски филми). Има и варианти, при които реверите плавно преминават презяката като една линия и това са именно официалните модели с едно копче.Понякога, за да по-силен ефект, реверите се правят от различна, по-лъскаваматерия като коприна.

 

Джобове

Най-сигурният начин да разберете какъв точно модел е сакотоса джобовете. Официалните сака имат джоб за кърпичка от лявата страна,блейзърите имат дълбоки джобове, а при спортните сака джобовете напомнят наръбове и са едва забележими.

 

Цепка

Има три основни модела – с една цепка, който енай-разпространен; с две – който е предпочитан от дизайнерите, но се шиепо-рядко и е трудно откриваем; и модел без цепка, който е по-строг и изчистен.

 

Ръкави

Броят на копчетата обикновено е четири. Копчетата могат даса раздалечени, близки или застъпващи се.
Сакото е детайл от мъжкия гардероб, който позволява на всеки представител на силния пол да изглежда красиво, мъжествено и стилно не само на работа, но и на романтична среща,официална вечеря или тържествено мероприятие. В нашия онлайн магазин за мъжка мода, вие ще намерите най-богатия избор от сака за класически делови костюми и спортни мъжки сака,отличаващи се с перфектна изработка, елегантна визия и висококачествени материали.Обща оценка :
4.95 (95%) 19 votes

Обратна връзка

Loading...