Как да изберем мъжка риза за дънки

17/09/2019 Новини,

Как да изберем мъжка риза за дънки

Как да изберем мъжка риза за дънки

Повече от два века ризата е отличителна черта на изискания мъж и неразделна част от неговия гардероб. Но задължително ли е да се съчетават само с официални дрехи? Дънките са така широко навлезли в нашата култура, че вече е прието да се носят в почти всеки офис и дори на сватби и празненства. Единственото условие обаче е да се комбинират с подходяща риза. И тук идва същественият въпрос – коя е тя?

Кройка

С дънките не можете да носите определени типове ризи, като например твърде дълги, отпуснати или широки. Подобни детайли биха могли да се коригират с панталона, но при дънките ризата не се втъква – тя трябва да има подходяща дължина – предната част трябва да стига до края на ципа, а задната – на половината на джобовете Ви. Ако ризата е твърде дълга, това ще направи краката Ви да изглеждат по-къси. Ако ризата е твърде къса, всяко движение ще извади на показ кръста и корема Ви.

Например модела този модел може да се съчетае със светъл деним дънки : 

Мъжка риза за светли дънки

А този модел е особено подходящ за тъмно сини дънки : 

Синя риза за тъмни и тъмно сини дънки

Най-подходящи са вталените ризи, тъй като самият им дизайн ги прави по-къси. Можете да разберете дали една риза е твърде вталена, ако Ви е трудно да закопчеете копчетата, платът се набръчква, докато сте изправени, или ако не можете да вдигнете ръцете си нагоре. В края на краищата, много от нещата зависят от пропорциите на тялото Ви и височината Ви.

Всички видове мъжки ризи можете да разгледате тук : https://montre.bg/rizi

Подходящите дънки

По принцип, независимо от модела дънки, всяка риза ще ги направи да изглеждат чудесно – прави, тесни, широки, без значение. Ако Ви е възможно, избягвайте дънките с твърде висока талия, тъй като те са по-подходящи за тениски, не за ризи. Цветът на дънките също е от значение – колкото по-тъмни са, толкова по-формално ще изглеждате в очите на околните.

Бяла риза

Универсално решение какво да комбинирате с дънките си. Белите ризи са подходящи за всички цветове и нюанси на денима, но изпъкват най-силно на черно и тъмносиньо. С бялата риза можете да си създадете визия на умен, находчив и работлив човек, тъй като този вид имитира официалната бяла риза, типична за костюм. Можете да комбинирате със слънчеви очила, подходящ часовник или гривна. Не забравяйте да навиете ръкавите като финален детайл на небрежния, но работен вид.

Черна риза

Този тип не е често срещан в мъжкия гардероб, но що се отнася до дънките, черната риза ще ви придаде интелигентен и мистериозен външен вид. Комбинира се най-добре със светли и сиви дънки. Ако искате да се облечете изцяло в черно, изберете риза, която има мотиви или релефни фигури, за да избегнете „мрачното настроение“, а да останете в полето на „загадъчността“. За завършена визия, пробвайте бели маратонки или платненки според сезона.

Райе и каре

Бялото и черното са „безопасната зона“ и са твърде стандартни като избор на риза. Ако искате Вашата визия да има индивидуалност и да откроява характера Ви, разгледайте моделите на райе или каре. Докато карето има по-ежедневен вид, обикновено се препоръчва на зрели мъже, семейни и с интересни хобита като рибарство. Райето, от друга страна, има способността да издължава фигурата, като в същото време запазва усещането за стил и професионализъм. В този пункт най-подходящата визия е раирана риза в синьо и бяло в комбинация със стандартни сини дънки, черни очила и маратонки.

Какво е модерно в момента?

Първата визия е бяла или светлосиня риза със светлосини дънки и светлокафяви боти. Втората визия е вталена бяла риза със сиви дънки и тъмнокафяви обувки. В отделни случаи можете да срещнете комбинация с вратовръзка или ежедневна деним риза. Белите маратонки са също често срещани, но най-силно се открояват катарамите на коланите. Дизайнерите съветват, ако държите на персоналните детайли, изберете колан с катарама, която най-ярко да изразява Вашата индивидуалност. Същото важи за ръчните часовници и слънчевите очила.