Мъжки костюми за бал – как да направим уникален и добър избор?

02/05/2018

Балът често причинява повече стрес, отколкото радост. Когато избирате костюм за бала си, трябва да изглеждате като човек, който има отношение към дрехите, които носи. Това можете да постигнете с трите правила на официалните дрехи – вкус, класа и безвремие, защото дрехата, която се е носела преди и която се носи и днес е точно такава. Вероятно смокингът е първото, което Ви идва на ум. Да видим какво друго има по модните витрини.

 

Изборът

Сини и черни мъжки костюми за бал 2018 / 2019 г.

Когато се касае до мъжко облекло за бал, изборът се свежда до три основни варианта – класически костюм, смокинг или блейзър. Ако няма дрес код, свободни сте да избирате сами. Костюмът се състои от две или три части в различни цветове, смокингът има стандартен вид – чернен, с бяла риза и папийонка, докато блейзърът е сако, понякога с цветен принт по хастара, което може да се комбинира с всичко – дънки, панталони, а също така – риза и тениска.

 

Комбинацията

Да си признаем, надали има друг, който да носи смокинг по-добре от Джеймс Бонд. Не всеки може да си позволи да го носи, но винаги можете да се спрете на костюм, който е близък до смокинга. Независимо дали сакото и панталона са в един цвят, те задължително трябва да са от еднаква материя. Сатенената лента по ревера и встрани на панталона са красив и интригуващ детайл, който също може да обмислите.

 

Ризата

В зависимост от това колко официални искате да изглеждате, можете да избирате между ризи със стандартна кройка, цветни или принтирани. Ако предпочитате блейзър, можете дори да пробвате с дизайнерска тениска.

 

Детайлите

Не очаквайте якичката и маншетите да са Ви удобни. Тъй като носите костюма си за пръв път, няма как да свикнете с него за една вечер, така че бъдете готови за малкия дискомфорт от новото облекло. Имате пълната свобода да добавите копчета за ръкавели. Само не носете сребърни и златни едновременно. Коланът – черен или кафяв, е също задължителен.

 

Жилетката

Добра идея е да носите елек. Особено ако вечерта е по-хладна. Елеците се шият от същата материя като сакото и панталона, гърбът им е от сатен и са предимно впити. Елекът е препоръчителен, но не задължителен елемент. Неговото предназначение е, дори да свалите сакото си, да запазите изтънчения си вид. Заместител на жилетката са тирантите.

 

Вратовръзката

Когато костюмът Ви е черен или от по-тъмен плат, на практика няма ограничение при избора на вратовръзка. Специално за бала, ако имате дама и знаете какъв цвят ще е роклята ѝ, можете да се спрете на вратовръзка в същия десен или цвят. Избягвате да се обличате изцяло в еднакъв цвят – например, дамата Ви е в синя рокля, а Вие избирате син костюм. Един малък детайл, като вратовръзката, е напълно достатъчен.

 

Обувките

Много зависи от стила на костюма – още в началото трябва да решите дали костюмът е строго официален или не чак толкова. Така ще изберете и обувките си. Това важи и за чорапите. Традиционно – те трябва да са с цвета на обувките. Някои твърдят, че трябва да са в тон с вратовръзката. Популярни цветове за обувки тази година са черно (може и лачени), цвят каки, небесносиньо и тъмночервено.

 

Модерни костюми за бал през 2018 г.

Модерни червени, каре, сини и сиви мъжки костюми за бал 2018 / 2019 г.

На първо място, е червеното сако с ревер от черен сатен. Комбинира се с черна папийонка и черен или червен панталон. На второ място е черното сако с две копчета и класическа кройка. Следва го вталено сако с едно копче и принт на флорални елементи (много ефектен десен, който отива на цвят бордо, турско синьо и подобни).

 

Други популярни цветове в момента са морско синьо, светлосиво и бяло. Общото между всички модели е, че се предлагат с черен ревер от сатен – това е изключително ефектен елемент, особено ако сакото Ви е с наситен, ярък цвят.