Сватбите – какъв мъжки костюм да изберем?

31/05/2018

Най-важният човек на сватбата е, разбира се, булката. В никакъв случай тя не бива да бъде засенчвана от вторият най-важен човек – младоженецът. Това е основното правило при избирането на мъжки костюм за сватба. Даже да звучи несправедливо, подготовката на идеалното облекло може да Ви се стори още по-тежка.

Взимане на мерки

Дори да знаете точно как се взимат мерки, най-добре ще е да се оставите в ръцете на професионалист. Ако ще поръчвате костюм на шивач, той ще Ви вземе мерките на място. Ако го купите, има голяма вероятност да го дадете за преправяне, особено що се отнася до дължината на панталона.

Под наем, по поръчка или направо от магазина?

Мненията за взимането на костюм под наем са противоречиви. Истина е, че ще носите този костюм само за няколко часа, така че не е нужно да влагате голяма сума, особено с ограничен бюджет. Но, от друга страна, това е Вашият сватбен ден! Костюмите под наем рядко могат да паснат точно на фигурата Ви, изглеждат евтино и на снимките не излизат добре. Може би най-добрия вариант е да потърсите адекватна промоция и костюм от три части който да пасне на вашата фигура.

От друга страна, костюмът по поръчка или преправянето на купен костюм отнема много повече време, отколкото ще Ви е нужно за сватбата. Подготовката може да продължи до шест месеца. Към края е вероятно дори да намразите собствения си костюм от твърде многото проби, грешки и най-вече от самото предсватбено вълнение. Каквото и да се случва, не забравяйте при всяка проба да сядате и ставате по няколко пъти, за да проверите дали костюмът е удобен. Вдишвайте дълбоко и се уверете, че копчетата няма да изхвръкнат в най-неподходящия момент.

Текстил

Платът се избира според датата, на която трябва да се проведе церемонията, и темата (ако има такава) на самата сватба. Разбира се, една консултация с младоженката няма да е излишна, но правилото е просто – за зимна сватба ярките цветове не са приети, докато лятно време е чисто безумие да носите 100% вълна. Съветникът за младоженки насърчава булката да не принуждава партньора си да пробва текстил, който не му допада или който носи за пръв път. Същото важи и за Вашата коса – ако планирате да се подстрижете, направете го поне седмица преди церемонията, за да не усещате онова щипещо напрежение по врата и скалпа.

Цветове

Правете разлика между костюм за офис и костюм за сватба. Тук вече не става въпрос само за платове и комфорт, а изцяло на визията и атмосферата около Вас. В случай, че не виждате разлика, заложете на класическия костюм. Няма как да сгрешите. Особено ако има старинни елементи ала-викториански период. Можете да се посъветвате и с консултант, но никога не се предоверявайте, защото мнението им е често субективно или свързано с настоящи модни тенденции. Не се съгласявайте с нещо, което не Ви харесва, а продължавайте да търсите. Понякога правилният костюм Ви чака в последния магазин.

Аксесоари

Отивате на сватба, не на война. Всички кърпички, часовници, пояси, допълнителни копчета за маншети, верижки трябва да се сведат до минимум. Вие сте най-важният и най-необходимият за сватбата. А и церемонията е място, на което трудно може да се обърне внимание на такива малки детайли. Аксесоарът често ангажира вниманието, освободете се от него. Единственото, което Ви е крайно необходимо, това е вратовръзката или папийонката.

Обувки

Разумно е да изберете обувки, които са поне един номер по-големи. Не знаете точно какво ще се случи по време на церемонията, бъдете подготвени и щадете краката си. По отношение на цвета, за сватби се избират обикновено черни скосени отпред обувки, лачени и с ниска подметка.

Изборът на костюм е дълъг и изморителен път, пълен с противоречиви съвети и несполучливи опити. В края обаче ще разберете, че всичко това си е заслужавало усилието. Затова, ето и един последен съвет – изберете сам своя пръстен. Ще носите венчалната си халка цял живот, за разлика от костюма. Този избор Ви принадлежи.

Можете да разгледате актуални предложения за мъжки костюми за сватба на промоционални цени за известен предио д от време тук :  ЦЕРЕМОНИАЛНИ КОСТЮМИ

Мъжки сака

От особено значение и не трябва да бъде пренебрегвано е мъжкото сако. То придава завършеност на костюма и подчертава допълнително фигурата Ви. Ако не сте сигурни винаги можете да заложите на сигурност като изберете костюм в комплект - панталон и сако. Също така можете и да се посъветвате с някой от нашите любезни консултанти на място в нашите магазини - гр. Пловдив или гр. Асеновград.