Мъжки ризи спортно елегантни с дълъг ръкав

25/10/2019

Мъжки ризи спортно елегантни с дълъг ръкав

Мъжки ризи спортно елегантни с дълъг ръкав

Спортно-елегантният стил е подходящ за почти всеки повод, дори и за офиса, ако няма строго определен дрес код. Този тип ризи не се шият само от памук – обичайно материята трябва да е по-разтеглива, тъй като кройката им е вталена и прилепнала към торса. Не се притеснявайте, благодарение на еластана в тъканта, ще можете да движите ръцете си свободно. По-важният въпрос е, има ли различни видове спортно-елегантни ризи с дълъг ръкав и как можете да ги съчетаете?

Видове

1. Монохромни – те се делят на матови и с отблясък. Матовите цветове съдържат повече памук, докато другите имат сатен или коприна. Монохромните спортно-елегантни ризи са подходящи за всякакъв повод, те са сигурни, не особено натрапчиви, и се предлагат във всички цветове. Можете да навиете ръкавите си, за да засилите ефекта. Съчетават се добре както с панталон, така и с дънки. Сред монохромните попадат чисто белите и черните модели, макар и да не са така популярни, но все пак са сигурни и неутрални.

2. С принт – принтовете могат да бъдат всякакви и да се съчетават с всички цветове. Най-често срещани са флорални елементи, геометрични фигури, но има и по-сложни дизайни, в които присъстват цели рисунки в златно, бяло и синьо, например. Определени модели са хибридни между монохромните видове и тези с принт, като само дългите ръкави са с принт, докато основната част е в един цвят. Този модел имитира туника и издължава торса илюзорно. За да изпъкнат по-добре, мъжките ризи с принт се съчетават с черни панталони.

3. Двуцветни – тук се има предвид мъжки спортно-елегантни модели, при които определени елементи имат различен от основния цвят. Това обикновено са яката, маншетите и ръба на копчетата. Най-често срещани модели са бяла риза с черен ръб или черна риза с бял ръб. Има и междинни, при които двата цвята са еднакви, но в различни тонове – тъмносиво, като основа, и светлосиво на яката и маншетите. Можете да срещнете модели, при които за вътрешната страна е ползван принт. Тези ризи са подходящи за пролетта и лятото.

4. Елементи – понякога на една спортно-елегантна риза са ѝ необходими няколко детайла, като тънка вратовръзка или значка. Друг път това е шарка по ръба на яката, някаква пришита лента или лого. Тези детайли са закачливи и неангажиращи. Прилягат на хора с весел и непринуден характер. Съчетават се с панталони и дънки.

Съвети

Най-важното при този тип мъжки ризи е как навивате ръкава си. Това може да стане по два начина и никой от тях не е грешен, всичко е въпрос на лични предпочитания. Първият метод е като навиете само маншетите нагоре, за да откриете китките си. По този начин ще пишете по-лесно на компютър. Вторият метод, който е по-моден, е да навиете ръкавите до свивката на лакътя си, като в най-добрия случай оставите маншетите да стърчат нагоре. Не мачкайте ръкавите.

Тъмните ризи си подхождат най-добре със светли дънки, докато светлите – с черни или тъмносини панталони. Ако излизате на среща, може да изберете вталени дънки с колан, съчетани с някаква верижка и маратонки. За офиса е препоръчително да носите по-неутрални цветове и обувки. В никакъв случай не съчетавайте спортно-елегантни ризи с ниска талия. Линията между ризата и дънките Ви може да доведе визията Ви до тотален крах. Ако се притеснявате, можете да носите ризата втъкната в панталона, но това се среща рядко.

За когото са подходящи спортно-елегантните ризи?

По принцип, специалистите съветват вталени ризи да се носят само от мъже с определена форма на торса – когато раменете са по-широки, а талията – по-тясна. Въпреки това, целта на спортно-елегантните дрехи е да задоволява вкуса на мъжете, които живеят напрегнат и динамичен живот; които не се вписват в традиционните рамки и които обичат свободата на движението, за да дадат воля на креативността си.

Вижте тук всички модели спортно елегантни ризи в нашия онлайн магазин : https://montre.bg/rizi